StoryEditor

Klapka, Golf à la HN po tretie

28.08.2007, 00:00

Keď sa povie Rakúsko, mnohí Európania si okrem Viedne, Mozarta a panorámy Álp spomenú aj na množstvo golfových ihrísk, ktoré videli pri cestovaní naprieč krajinou, tvoriacou srdce niekdajšej podunajskej monarchie. Na jednom z najkrajších z nich v Európe, v Colony Golf Club v Himbergu, sa 22. augusta opäť stretli účastníci HN Golf Tour 2007.

Cesta do nádherného strediska vzdialeného 10 kilometrov od metropoly Rakúska spočiatku neveštila nič dobré. Silný dážď a nepríjemný vietor vykreslil obavy na tvárach viacerých účastníkov, ktoré sa badateľne zmiešavali s napätím pred očakávaným športovým zápolením. Pesimizmus nabral také rozmery, že sa niekoľko dobrovoľníkov snažilo všetkým zlepšiť náladu stávkami o počasí v cieli. Tesne po príchode však padli v Himbergu na zem posledné kvapky dažďa a na oblohe sa začalo ukazovať slnko.

Pohľad na tamojší areál určený prívržencom pôvodne škótskeho športu však ihneď golfu chtivých hráčov presvedčil, že všetko je v najlepšom poriadku. Rodinná nálada celého podujatia, podporená vôňou rakúskych raňajok, sa rýchlo preniesla na všetkých účastníkov, a tí mohli začať s tréningom odpalov či patovania. Krátko po tréningu sa hráči vybrali k odpalisku prvej jamky a tretie pokračovanie HN Golf Tour nabralo tie správne obrátky. Flighty sa postupne strácali za stromami, snažiac sa vyhýbať vodným priekopám a zvláštnym bielym pieskoviskám. Sústredené pohľady hráčov sa striedali s veselou debatou poznajúcich sa a spoznávaných. A nechýbali ani veselé komentáre, ktoré sú súčasťou taktiky vedúcej k víťazstvu v takmer každom športovom súboji. Aj tentoraz ale išlo o poháre. Golfisti sa neprišli len porozprávať a nadviazať, či utužiť obchodné kontakty, ale ukázať umenie hry.

V najťažšej hendikepovej kategórii HCP 0 - 28 si pohár za tretie miesto odniesol Michal Krešťanko, druhé si svojimi presne mierenými údermi vybojoval Tomáš Vršanský a na najvyššie miesto na pomyselnom stupni víťazov vystúpil Miroslav Kanaba. HCP 28,1 - 36 s prehľadom zvíťazila Katarína Štefániková, za ktorou obsadil druhú priečku jej kolega Miroslav Puliš a ako tretí v tejto kategórii skončil Ľudovít Ujhélyi. Pocit, že išlo o dámsku jazdu, umocnila víťazka HCP 36 - 54 Marta Kausichová, ktorá porazila druhého Mareka Pajtáša a Vladimíra Sušila. Tabuľke v súťaži o Longest drive svojím výkonom dominoval víťaz najťažšej kategórie Miroslav Kanaba. Najbližšie k jamke sa v rámci Nearest to the pin dostal Milan Mokráň.

Spokojní hráči a ešte spokojnejší víťazi si po dobrej hre vychutnali neskorý obed a posilnili sa jablkovým džúsom. Vynikajúci dezert dodal všetkým toľko sily, že už neostalo nič iné len sa pobrať domov a tešiť sa na ďalší, v poradí štvrtý turnaj, ktorý sa uskutoční 11. septembra. Jeho pôvodne avizované miesto konania Kaskády v Brne nahradí iný golfový areál. Ten ale bude zatiaľ pre hráčov prekvapením.

Do skorého videnia

FOTOGALÉRIA Z PRVÉHO TURNAJA SÉRIE HN GOLF TOUR 2007 (22. 8. 2007)

01 - Modified: 2003-06-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V Paríži premiérové grandslamové prvenstvá 02 - Modified: 2003-06-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Historický postup volejbalistiek SR
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 11:35