StoryEditor

Dudince: "Vytryskli z hlbín zeme ako boží dar, aby zmiernili bolesti človeka..."

04.10.2005, 00:00

Najmladšie slovenské kúpele, známe aj ako miesto s najvyšším slnečným svitom, sa nachádzajú v južnej časti stredného Slovenska, v povodí riečky Štiavnica, približne 30 km od Levíc. Základom kúpeľnej liečby sú unikátne minerálne pramene obsahujúce súčasne voľnú síru i oxid uhličitý. Práve tie sú základnou liečebnou zložkou pri ochoreniach srdcovo-cievneho, pohybového aparátu a nervového systému.
Voda vyviera spontánne z hĺbky 57,2 m s teplotou pri vývere 28 °C a celkovou mineralizáciou 5.667 mg/I-1. Obsahuje aj ďalšie významné prvky ako horčík, fluór, bróm, bór, draslík, veľké množstvo rozpustených minerálií, najmä Glauberovu soľ, ktorá dáva predpoklady aj na liečbu niektorých chorôb tráviacich ústrojov (mangán a jód). V minulosti boli Dudince obľúbeným miestom uhorského kráľa Mateja, ako aj manželky Františka Jozefa I. Alžbety.

Liečebný ústav DIAMANT poskytuje svojim klientom "pod jednou strechou" širokú paletu liečebných procedúr (napr. individuálne minerálne kúpele, klasickú, reflexnú, celotelovú a thajskú masáž, rehabilitačné plávanie, škótske streky, whirlpool, elektroliečbu, podkožnú aplikáciu CO2, reflexnú masáž chodidiel, rašelinový kúpeľ, kyslíkovú terapiu, Pilatesove cvičenia, fitness a ďalšie); ubytovanie v jedno-, dvojlôžkových izbách a komfortných apartmánoch s príslušenstvom; stravovanie s možnosťou výberu z 5 druhov jedál; doplnkové služby ako sauna, solárium, korekčno-dermatologická a plastická chirurgia, kozmetika, kaderníctvo, pedikúra, kaviareň, filmové predstavenia, koncerty, vystúpenia folklórnych súborov i organizovanie výletov do okolitých miest. K dispozícii je tiež podzemná garáž a strážené parkovisko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 09:50