StoryEditor

Jarné novinky

16.04.2007, 00:00

AUDI A5
Dlhoočakávané kupé s dĺžkou 4,62 metra sa radí medzi modely A4 a A6. Je postavené na novej podvozkovej platforme, motory má uložené pozdĺžne vpredu, ale už za prednou nápravou čo sa pozitívne odráža na jazdných vlastnostiach. Elegantný prémiový športiak bude v ponuke s troma benzínovými a dvoma naftovými motormi. Najsilnejšiu verziu s označením S5 bude poháňať vidlicový osemvalec 4,2 FSI s výkonom 354 koní. Novinka z Ingolstadtu má v ponuke pochopiteľne aj automatickú prevodovku a pohon quattro.
Citroen C-Crosser
Moderné SUV vzniklo vďaka spolupráci koncernu PSA s automobilkou Mitsubishi, má dĺžku 4,64 metra a v ponuke bude zatiaľ len so vznetovým motorom 2.2 HDi. Agregát s výkonom 115 kW (160 k) má filter pevných častíc, šesťstupňovú prevodovku a veľmi nízku spotrebu paliva, len 7,3 litru nafty na 100 km. C-Crosser má samonosnú karosériu a nezávislé zavesenie kolies. Inteligentný pohon všetkých kolies má mód pre bežnú cestu, vtedy je poáňaná len predná náprava a mód pre terén využívajúci trakciu všetkých kolies.
Fiat Bravo
Malé Maseratti. Asi tak budú ľudia volať nový Fiat Bravo, ktorého dizajn legendárnu značku v mnohom pripomína. Taliani si na vzhľade nového kompaktu dali skutočne záležať. Auto s dĺžkou 4,3 metra bude v ponuke s trojicou benzínových a dvojicou vznetových motorov s výkonmi od 90 do 150 koní. Nadupaná verzia Abarth príde o čosi neskôr a jej potenciál bude približne 230 koní. Karoséria typu hatchback poskytuje veľkorysé priestorové podmienky pätici pasažierov, batožinový priestor má objem 400 litrov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 22:53