StoryEditor

VA TECH súčasťou Siemensu

18.04.2006, 00:00

Integračný proces dcérskej spoločnosti VA TECH ELIN EBG SR, ktorá patrila medzinárodnému koncernu VA TECH, sa 1. apríla 2006 ukončil začlenením do spoločnosti Siemens, s.r.o. -- divízie Industrial Solutions&Services (I&S). Počet zamestnancov divízie I&S sa týmto zvýšil zo 43 na celkovo 146 obchodných a technických pracovníkov. Výrazným posilnením regionálneho zastúpenia v Bratislave, Žiline, Ružomberku a Košiciach plánuje Siemens I&S získať pozíciu lídra v oblastiach služieb pre priemysel, vodohospodárskych technológií, inteligentných dopravných systémov a poštovej automatizácie na Slovensku.
V rámci integrácie sa zvýšil počet zamestnancov divízie Siemens I&S zo 43 na celkovo 146 obchodných a technických pracovníkov na Slovensku. Výrazne sa tak posilnilo regionálne zastúpenie v Bratislave, Žiline, Ružomberku a Košiciach. "Hlavne vďaka novému zázemiu, ktoré tvoria tímy špecialistov venujúcich sa inžinieringu, softvérovému inžinieringu, projekcii, projektovému manažmentu a následnému servisu po celom Slovensku, je naším cieľom byť na našom trhu lídrom v oblastiach služieb pre priemysel, vodohospodárskych technológií, inteligentných dopravných systémov a poštovej automatizácie," povedal Jozef Magic, technický riaditeľ divízie Siemens I&S na Slovensku. Súčasťou slovenskej divízie I&S je aj 100 % dcérska spoločnosť Siprin, s.r.o., ktorá podporuje činnosti divízie v oblastiach automatizačného inžinieringu a priemyselnej údržby. Aktuálny počet zamestnancov Siprinu, s.r.o., je 153, čiže celkový počet pracovníkov spoločností Siemens pôsobiacich na poli priemyselných služieb a riešení je na Slovensku takmer 300.
Novým technickým riaditeľom divízie Siemens I&S je Jozef Magic. Novým ekonomickým riaditeľom sa stal Peter Ožvold.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 00:59