StoryEditor

Budú si raz ženy kupovať nádherných mužov na trhu?

02.05.2006, 00:00

Vzor mužskej krásy v súčasnej spoločnosti jednoducho nejestvuje. V antike bol symbol mužskej krásy spájaný s nevyhnutnou harmóniou, v stredoveku zasa s božskou dokonalosťou, počas renesancie s pozemskými hodnotami... Nahé telo v antike predstavovalo iba realitu. Potom telo stabuizovali a celé stáročia sa zase spod týchto tabu muselo vymaňovať. Najskôr sa k slovu prepracovalo nahé ženské telo, ktoré médiá ponúkali ako zdroj túžby. Až potom prišiel rad aj na mužov. Ženy si ich dnes prezerajú naozaj detailne, analyzujú ich, takže mužom nezostáva iné než sa o svoje telo starať, čo kedysi pokladali za prejav zženštenosti... Svet je však naruby, dnešní muži sa usilujú byť krásni a vyberajú si ich ženy!
Na piedestáloch módnych prehliadok už nedominujú iba ženy, ale ako "objekt" čoraz častejšie vystavujú mužov. Ženy si vydobyli právo rozhodovať, hlasovať a vyberať si medzi pánmi tvorstva. Najväčším afrodiziakom však i naďalej zostáva -- moc! Našťastie, čím inteligentnejšia žena, tým pozoruhodnejšia voľba, inak by naši zamestnaní chlapi so svojimi zamestnaneckými platmi zrejme napospol zostali na ocot. Možno práve o takéhoto však zakopne nesmierne zaujímavá žena, ak jej bude mať čo ponúknuť svojím intelektom. Neveríte? Sharon Stoneová si za symbol mužskej krásy vybrala nositeľa Nobelovej ceny Octavia Paza! "Jeho slová ma vzrušujú," vyhlásila. Pritom sama Stoneová je príkladom zmeny, ktorou prešla vo fabrike snov. Svetovú slávu získala práve erotickým trilerom...

Pozri, čo pre teba mám!
Pred kamerami sa vyzliekajú Silvester Stallone, Bruce Willis, Brad Pitt. Ženy sa pozerajú, komentujú, vyžadujú čoraz viac. Okrem dobrých svalov je nevyhnutné vlastniť pekný zadok, vyžarovať inteligenciu, ukázať sa schopným riešiť akýkoľvek problém. Dôležitý je štýl.
Hollywood dnes viac zarába na filmoch, v ktorých hrajú hlavnú úlohu muži. Dôvod? Ženy častejšie chodievajú do kina!
Hviezdou minulého storočia sa podľa rozhodnutia Združenia amerických filmových producentov stal Harrison Ford. Bol modelom pre divákov, sexsymbolom pre diváčky, hoci má už pekných pár rokov po päťdesiatke. Vrásky ho robia ešte príťažlivejším. Do tejto skupiny patria aj Richard Gere, Robert Redford a Sean Connery. Medzi Hollywoodom zbožňovanú omladinu zasa patria Brad Pitt, Johnny Depp, Chris O'Donnell, prvenstvo na toplistoch u žien si drží tiež Antonio Banderas. Získal ho práve úlohami dokonalých talianskych milencov... Aby sme nezabudli na svalstvo, je tu aj Arnold Schwarzenegger a Bruce Willis. Hoci v rebríčkoch krásy podľa žien mierne zaostávajú, pokladnice kín plnia stále. Výber typu muža je teda veľmi veľký a individuálny. Typické však je: aby si získal priazeň ženskej časti populácie, musí spustiť nohavice na zem. A chlapi ich na zem spúšťajú veľmi ochotne. Ide predsa o veľa!

Silnejšie pohlavie?
Súčasným ženám sa už nepáčia "macho typy" s napumpovanými svalmi, ale ani zarytí intelektuáli ako Woody Allen. Krása, ktorá dnes priťahuje, je krása presýtená zdravím tak vo fyziologickom, ako aj v psychologickom zmysle slova. Pre Európanky je prototypom krásavca Keanu Reeves, takmer infantilný typ, ale strhujúceho výzoru. Podstatné už teda nie sú iba morálne kvality muža. Podľa výskumov až 60 percent žien pokladá za dôležitý aj výzor, predovšetkým starostlivosť muža o seba a o vlastnú hygienu. Na otázku, či by dokázali prežiť flirt s mužom iba kvôli jeho výzoru, odpovedalo 60 percent žien áno, 38 percent žien nie a 2 percentá neviem.
Ešte nedávno boli v móde "vypracovaní" muži, ich hviezda však zhasína. Podľa výskumov dávajú ženy prednosť mužom s priemernou postavou, dobre stavaným (56 percent), vysokým a štíhlym (31 percent), citlivým a elegantným (takmer 90 percent). Fyzická zdatnosť ich už takmer nezaujíma (za dôležitú ju označilo iba 6 percent žien).

Čo tie ženy vlastne chcú?
Keď sa M. Douglas zjavil nahý vo filme Basic Instinct, zjavili sa aj početné komentáre žien na margo jeho výzoru: "Aký je nízky!", "Aký má škaredý zadok!" Dôkaz, že ženy si mužské telo prezerajú veľmi dôsledne. Ženy pokladajú za najpríťažlivejšie oči, potom ruky a ústa, teda tie časti, ktoré prenášajú emócie a city. Avšak -- svoj zrak obrátia aj na ramená, vlasy, nohy a zadok. Kedysi bola veľmi populárna dvojdňová brada, s ktorou prišiel Mickey Rourke vo filme 9 a pol týždňa. No popularita takejto brady mizne. Ak sa muž rozhodne nechať si narásť bradu alebo fúzy, mal by sa najskôr na to spýtať svojej partnerky: 50 percent by súhlasilo, kým druhá polovica by rázne protestovala. Pokiaľ ide o chlpatú hruď, zaujímavá je len pre štvrtinu žien. Zato vôňa mužovej kože priťahuje 40 percent žien.

Vôňa kože -- nedostatok hygieny?
Ťažko povedať, kde sa končí hranica nehy a kde sa začína problém vyplývajúci z nedokonalosti tela toho, koho ľúbime. V každom prípade, ženy sú oveľa nemilosrdnejšie k sebe, než k partnerovi. Podľa výskumov ženám na mužoch najviac prekáža hrubý alebo krivý nos, nízka postava, nadváha a plešatosť. Tieto nedostatky pokladajú za senzuálne defekty. To, čo však nie sú ochotné tolerovať v žiadnom prípade, je nedostatok hygieny. Muž sa teda o seba musí starať.
Osudovosť je ženská, narcizmus skôr mužská charakteristická črta -- usudzujúc podľa štatistík z oddelení plastickej chirurgie. Muži sa najčastejšie dožadujú plastiky odstávajúcich uší a nosa, prípadne "štrukturálnej korekcie" odstraňujúcej viditeľné nedostatky. Čoraz častejšie sa dávajú aj na omladzovacie zákroky. Minilifting i odstraňovanie vrások okolo očí. Dosiaľ však prejavujú iba málo záujmu o odsávanie tuku a najmenší záujem je o plastické zásahy na penise. A čo si o tom myslia ženy? Až 55 percent tvrdí, že je to v poriadku, kým 44 percent to pokladá za rúhanie sa tvrdiac -- toto je svet naruby!

Koniec starých zlatých časov
Takže, páni, asi bude treba vziať na vedomie, že svet sa prehupol do 21. storočia. Krásne zlaté časy spred sto rokov, keď sa žena smela na svojho manžela pozerať iba so zbožnou bázňou v očiach a usilovať sa mu vyhovieť bez toho, aby čokoľvek musel povedať, sú nenávratne preč. Ale pominulo aj znesiteľné dvadsiate storočie, keď sa žena stala mužovi partnerkou! Chcú čoraz viac, pred ničím sa nezastavia a menia muža na svoj obraz. To, čo muži robili kedysi ženám, teraz robia ženy mužom. Hrajú sa s nimi ako mačka s myšou. Musíš byť krásny, musíš byť múdry, musíš byť úspešný, musíš sa vedieť obracať v sexe, musíš sa vedieť postarať o rodinu a musíš chápať partnerkine potreby! Trhové hodnoty. Možno sa raz dožijeme aj toho, že si ženy budú krásavcov kupovať priamo na trhu.


Vyberte si podľa hviezd
Keď už hovoríme o tom, ako si vybrať dokonalého muža, čo takto pozrieť sa na hviezdy? Chúťky a sklony niektorých mužov závisia aj od ich znamenia.
BARAN
Zbožňuje ženy, ktorých ženskosť je veľmi výrazná. Tie, čo sa správajú suverénne a príliš okato dávajú najavo svoju inteligenciu, tie mu veľmi nevoňajú. Ak sa ho predsa rozhodnete získať, obujte si topánky s vysokým podpätkom a oblečte šaty, ktoré dokonale obtiahnu vašu figúru. Nezabúdajte sa správať "sladko"!
BÝK
Jeho ideálom je Popoluška. Ak ňou nie ste, prestaňte aspoň fajčiť, maľujte sa diskrétne a neobliekajte si nič výstredné. Dáva prednosť klasickej elegancii pred módnymi výstrelkami. Čiže -- vyberte si zo skrine kostým a dlhú sukňu.
BLÍŽENEC
Jeho pozornosť si získate veľmi jednoducho, ale oveľa ťažšie si ju udržíte. Je to motýľ -- zvádza všetky, ale zviesť sa nechá iba od niektorých. Obliekajte si športové kostýmy a nečakajte na komplimenty.
RAK
Má rád "nadrozmerné" ženy. Typy, ktoré v ňom vyvolávajú pocit bezpečia v matkinom náručí, ženy, ktoré ho budú chrániť. Ak po ňom túžite, rozprávajte sa s ním odmerane a získavajte si ho maznaním. Noste odevy, ktoré dajú vyniknúť vašim tvarom, nezabúdajte na dekolty. Nepriznajte sa, že viete míňať peniaze -- márnotratnosť pokladá za najväčší nedostatok.
LEV
Lev býva sám o sebe presvedčený, že je najmúdrejší, najlepší, pravý kráľ. Ani žena jeho srdca nesmie byť iná. Preto si obliekajte pri každej príležitosti nádherné večerné šaty, noste cenné šperky a získavajte si ho brilantnou konverzáciou.
PANNA
Jeho partnerka musí byť predovšetkým vážna a rozumná. Stačí vám teda navliecť sa do jednoduchej blúzky, ale skrášlite ju starým vzácnym šperkom. Vaše ruky a nechty musia byť dokonalé.
VÁHA
Má romantickú dušu. Miluje dobrodružné ženy, sníva o krásnej cigánke. Neznáša nič tradičné alebo konvenčné. Ak ste sa ho rozhodli zvádzať, je čas obliecť si čosi extravagantné, pestrofarebné, dlhé sukne. Zbožňuje dlhé zvlnené vlasy. Ak už silou-mocou chcete mať na sebe šperk, potom si dajte náušnice. Prirodzene, dlhé a zdobené.
ŠKORPIÓN
Vždy potrebuje dôkaz, že po ňom túžia. Jeho ideálom je žena, ktorá sa dokáže vyjadrovať pohľadom a pohybmi. Vystrčte nohy: tie si všíma prvé. Noste minisukne, topánky s vysokými podpätkami a do očí bijúce pančuchy.
STRELEC
V partnerke hľadá priateľku. Miluje športové typy, také ženy, ktoré sú v stave vybrať sa s ním na dlhú prechádzku po horách s ruksakom na pleciach. Neznáša mejkap, takže zahoďte rúž a nechajte sa ostrihať nakrátko.
KOZOROŽEC
Má krutú povahu a vôbec nie je romantický. Vyberte si šaty, ktoré zdôraznia vaše obliny. Keď si vás všimne, skúste ho očariť zvlnenými vlasmi.
VODNÁR
Je to idealista, ktorý žije vo svojom svete fantázie. V skutočnosti je to veľké dieťa. Čo na seba? Niet nad tričko, džínsy a športovú obuv a k tomu kvapka dobrého parfumu. Ak si ho máte získať, musíte útočiť na jeho veľkorysý charakter: skúste sa mu ponúknuť, že mu pomôžete pri organizovaní dobročinných akcií.
RYBA
Zbožňuje "osudové ženy", také, ktoré ho dokážu zmeniť na otrockého obdivovateľa. Dokážu ho nadchnúť elegantné šaty, najlepšie topánky a krásne kožené tašky. Vlasy musia byť dlhé a zahaľovať ramená. Bez strachu ho môžete dobývať maznaním a prejavmi nehy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 02:02