StoryEditor

SaLon: novinky z oblasti umenia

14.08.2006, 00:00

CD
Outkast: Idlewild (Sony BMG)
Ak máte radi hip-hop a R B, a chcete to zmixovať s humorom, skúste Idlewild. Novinka dua Outkast (Big Boi a Andre 3000) je inšpirovaná gangsterským filmom, v ktorom si obaja zahrali. Chalani z Atlanty sú jednoducho naspäť v tej najlepšej forme.

Čechomor: Stalo sa živě (Sony BMG)
Kompilát CD a DVD úspešnej českej kapely obsahuje 13 piesní a 9 videoklipov, dokument z nakrúcania "Co se stalo nové", fotografie a profily. Pesničky zachytávajú to najlepšie z Čechomoru na ich minuloročnom turné, ktoré videlo takmer 20-tisíc fanúšikov.

Christina Aguilera: Back To Basics (Sony BMG)
Oslnivá kariéra tejto megahviezdy má jasné pravidlá: vydávať nové albumy, kým je o ne záujem. Dnes vychádza Back To Basics, dvojalbum inšpirovaný hudbou 20. a 30. rokov a hviezdami ako Ella Fitzgerald či Billie Holiday, ale pozor: hudobne namixovaný presne podľa súčasných trendov. Hudobné "lečo", ktoré sa už uchytilo na popredných miestach hitparád.

Gnarls Barkley: St. Elsewhere (Warner Music)
Debutový album producentsko-autorskej dvojice, ktorá očarila svet svojou pesničkou Crazy. Štrnásť pesničiek speváka Cee Lo a producenta, ktorý si hovorí Danger Mouse, nesie v sebe neuveriteľné beaty, soulové vokály, ktoré priťahujú fanúšikov tak nezávislej, ako aj tanečnej hudby. Či Gnarls Barkley vytrvajú alebo nie, na tento album sa zrejme nezabudne.

James Dean Bradfield: The Great Western (Sony BMG)
Spevák legendárnych Manic Street Preacher´s, ktorí po albume Lifeblood a následnom úspešnom turné ohlásili dvojročnú prestávku, nahral sólový album. Oveľa pokojnejšia hudba fanúšikov Manics iste zaujme a možno pritiahne aj nových. Keď vás jednoduché pesničky nabité energiou raz chytia, už sa ich nezbavíte.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 05:38