StoryEditor

Informácie z kultúry

25.10.2007, 00:00

The Verve sú opäť v štúdiu
Bratislava -- Britská rocková skupina The Verve vytvorila demo voľne dostupné na internete. Zavesila ho na webovú stránku hudobného magazínu NME a predznamenáva nový album. Skupina sa znovu dala dokopy v júni po 8-ročnej prestávke, počas ktorej sa spevák Richard Ashcroft vybral na sólovú dráhu. "Dohodli sme sa, že lepšie ako stretnutie pri šálke čaju alebo piva je stretnutie v štúdiu," uviedol Ashcroft.
(sita)

Purple Rain je najlepší soundtrack
New York -- Americký magazín Vanity Fair zverejní zoznam 50 najlepších soundtrackov histórie, už dnes je však známe, že na najvyššiu priečku zaradili redaktori časopisu hudbu k filmu Purple Rain z roku 1984, o ktorú sa postaral najmä legendárny Prince. "Je to zmes funku, r'n'b, popu, metalu a psychedelického zvuku 80. rokov," povedali o "purpurovom daždi" autori rebríčka. Druhú priečku obsadil soundtrack k filmu A Hard Day's Night, na tretej pozícii je hudba k filmu The Harder They Come.
(sita)

Spice Girls vydajú Best Of
Bratislava -- Hudobné vydavateľstvo EMI Music oficiálne potvrdilo, že britská dievčenská skupina Spice Girls vydá 12. novembra album svojich najpopulárnejších skladieb. Má mapovať históriu kapely, počínajúc ich debutom Wannabe až po najnovšie piesne. Prvý singel Headlines (Friendship Never Ends), ktorý si fanúšikovia budú môcť stiahnuť už 5. novembra, sa stane hymnou charitatívnej kampane BBC Deti v núdzi. V decembri plánujú svetové turné, ktoré sa začne v kanadskom Vancouveri. Lístky na britské aj americké koncerty už stihli fanúšikovia vykúpiť.
(sita)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 17:36