04.12.2007, 23:00

Využívate služby katastrálneho portálu? Viete o jeho existencii a jednoduchej prístupnosti na internete?
Juraj, 36, živnostník:
Dozvedel som sa o tom práve teraz pri návšteve katastrálneho úradu. Zatiaľ som sa na to nepozeral. Keď som sa chcel informovať, odkázali ma na akýsi portál, mám to tu napísané.
Marianna, 28, učiteľka
S manželom práve riešime bytovú otázku, takže sme internetový portál pozerali niekoľkokrát, lebo sme zo zvedavosti pozerali vlastnícke pomery v rodine. Dozvedela som sa o jeho zriadení z médií. Myslím, že je to veľmi užitočné.
Roman, 30, inžinier
O portáli viem od známeho, ktorý pracuje na katastrálnom úrade. Využil som už párkrát služby informačného portálu. V rodine sme riešili vlastnícke vzťahy a práve na tomto portáli sme sa dozvedeli veľa potrebného.
Viera, 43, predavačka
O portáli som sa dozvedela náhodou a zo zvedavosti som si overovala správnosť údajov o liste vlastníctva a pozemku, ktoré s manželom vlastníme. Je to určite dobrá vec, ale obávam sa, že teraz každý o každom presne vie, aká je jeho majetková situácia. Neviem, či to nemôže niekto zneužiť.
Peter, 39, ekonóm
Pozrel som sa na portál hneď po jeho zriadení. Veľmi ma to zaujímalo. Určite to spĺňa svoj účel a uľahčuje prácu katastrálnym úradom. Obávam sa však, že je tam veľa súkromných informácií a to sa dá ľahko zneužiť.
Anton, 46, stavbár
Nevyužívam internet, ale to nemôže byť dobré. Dozvedieť sa všetky súkromné údaje... to sa dá ľahko zneužiť.
Renáta, 29, poštová doručovateľka
Ja to neschvaľujem. Keď potrebujem informácie z katastra, tak si tam zabehnem a dozviem sa to, čo potrebujem. Ale nepáči sa mi, že niekto bude strkať nos do cudzích záležitostí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 04:40