Cibuľa vynikajúco pôsobí na naše zdravie, ibaže to najcennejšie, čo v nej je, sa stráca jej tepelnou úpravou. Pretože pre charakteristický pach nemôžeme túto zeleninu obyčajne konzumovať počas dňa surovú, doprajme si ju aspoň večer, najmä ako prísadu do šalátov aj sterilizovaných. Možno neviete o tom, že cibuľa má blahodarný vplyv na chudnutie.
Cibuľou podľa možností dopĺňame jedlá s vysokým obsahom živočíšnych tukov, či už ide o mäso, údeniny či vajcia. Okrem iného má totiž tú vlastnosť, že je schopná znižovať obsah cholesterolu v krvi. Vňaťové cibuľky, ktoré sa objavia na jar, sú nedoceneným zdrojom vitamínov. Preto neodhadzujme ani kúsok vňate, nadrobno nakrájaná chutí aj na chlebe s maslom. Môžeme si ju namraziť do mikroténových vrecúšok aj na zimu.
StoryEditor