StoryEditor

Citroën C2

02.06.2003, 00:00

Francúzska značka Citroën má vo svojej histórii legendu, ktorá už niesla vo svojom mene číslo 2 a ktorú všetci v jej ére láskyplne prezývali "kačica". Na nový Citroën C2 čakali všetci motoristi s veľkým napätím. Prvé fotografie nového auta, ktoré má síce tiež v označení dvojku, no so sparťanským predkom nemá veľa spoločného, vyvolali nadšenie. Navyše je to automobil, ktorý mieri do najpredávanejšej triedy na našom trhu.
Nový trojdverový štvormiestny hatchback C2, ktorý príde na trh v poslednej tretine tohto roku, je inovátorom v univerzálnosti interiéru. Dve samostatné zadné sedadlá, ktoré sú pohyblivé a veľmi jednoducho sklápateľné, umožňujú tvarovať vnútorný priestor podľa momentálnej situácie. Zadná časť sa otvára na dvakrát -- osobitne horná a spodná časť, čo umožňuje, najmä v meste, jednoduchý prístup do kufra za každých (aj veľmi obmedzených) priestorových podmienok. Citroën C2 sa bude mať v ponuke štyri motorové verzie: tri benzínové (1,1i, 1,4i a 1,6i 16V) a jednu dieselovú (1,4 HDi). Dve z nich (1,4i a 1,6i 16V) budú spojené s robotizovanou manuálnou prevodovkou Sensodrive, ktorú len nedávno predstavili vo vozidle Citroën C3. Citroën C2 využíva podvozkovú platformu 1 s rázvorom náprav 2,31 m (2,46 m pri vozidlách Citroën C3 a C3 Pluriel). Vozidlo s dĺžkou 3,66 m a so šírkou 1,66 m sa tak radí do stredu segmentu trojdverových kompaktných vozidiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 13:40