StoryEditor

Výsluchom svedkov pokračovalo pojednávanie v kauze kyselinári

11.01.2006, 17:02

Výsluchom svedkov dnes pokračovalo v bratislavskej väznici pojednávanie v prípade troch vrážd tzv. bielych koní v kauze kyselinári. Senát Špeciálneho súdu (ŠS) vypočul štyroch vrátnikov, ktorí na sklonku roku 2000 pracovali v objekte roľníckeho družstva v Modre, kde boli vraždy spáchané a telá obetí rozpustené v kyseline. Ani jeden z vrátnikov nespoznal žiadneho z troch obžalovaných Rastislava Š., Jozefa K., a Dušana P., ktorí podľa obžaloby vraždy spáchali. Spoznali však Petra L., ktorý je obžalovaný z pomoci na vraždách. Ten mal v objekte prenajaté priestory na podnikanie a v areáli bol takmer každý deň. Vrátnici popísali súdu spôsob evidovania osôb, ktoré do objektu vchádzali, pripustili však, že evidencia nebola presná a nezapisovali každého, kto do areálu vstúpil. Žiaden z vrátnikov v období, keď sa tam stali vraždy, nič podozrivé nepostrehol a necítil ani zvláštny zápach.
Pred súd ako svedok predstúpil aj vyšetrovateľ, ktorý prípady vyšetroval. Senátu podrobne opísal priebeh vyšetrovania, ako aj jednotlivé úkony a vykonané domové prehliadky. Ďalším svedkom bol známy obžalovaného Rastislava Š., ktorý uviedol, že sa raz s Rastislavom Š. stretol a ten ho požiadal, aby mu zohnal "nejaké kone". Obžalovaný však svedkovi do očí povedal, že klame.
Na dnešné pojednávanie sa prišli pozrieť aj rodičia troch zavraždených mužov. Matka zavraždeného Vladislava Sihelnika pre agentúru SITA povedala, že je presvedčená o vine obžalovaných. Jej syn vraj v období pred vraždou mal strach a chcel zo Slovenska ujsť. Uviedla, že ak súd obžalovaných oslobodí, "ona to tak nenechá, aj keby ju to malo stáť život".
Pojednávanie bude pokračovať vo štvrtok výpoveďami znalcov a podľa hovorkyne ŠS Kataríny Kudjakovej nie je vylúčené, že tento týždeň súd pristúpi aj k záverečným rečiam obžaloby, advokátov a obžalovaných.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 19:24