StoryEditor

Banská komora verí v objektívne vyšetrenie tragédie v Novákoch

08.12.2006, 14:43

Predstavenstvo Slovenskej banskej komory (SBK) nepochybuje o tom, že nezávislá vyšetrovacia komisia objektívne zhodnotí všetky okolnosti a príčiny banského nešťastia, ktoré sa stalo 16. novembra v Bani Nováky. O život prišli štyria baníci. Podľa predstavenstva SBK banícka práca je riziková a nebezpečná. "K nepredvídateľným udalostiam môže dôjsť aj napriek technickému a technologickému pokroku a splnení všetkých bezpečnostných opatrení. Príroda si v mnohých takýchto prípadoch vyžiada tú najvyššiu daň -- ľudský život," uvádza sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol generálny sekretár Zväzu hutníctva, ťažobného priemyslu a geológie SR Ján Hijj.
Predstavenstvo komory sa na svojom štvrtkovom zasadnutí zaviazalo, že bude podporovať a sledovať plnenie sociálnych opatrení prijatých na pomoc a zmiernenie dôsledkov tejto tragickej udalosti.
Predstavenstvo SBK sa zároveň poďakovalo všetkým, ktorí sa zúčastňovali pri záchrane zavalených baníkov a odstraňovaní dôsledkov havárie. Vďaku adresovali aj ministrovi hospodárstva Ľubomírovi Jahnátkovi, ktorý po nešťastí prišiel do Bane Nováky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 20:26