StoryEditor

Bratislava najviac tipuje, Košice vyhrávajú

14.05.2007, 00:00
Ak v niečom u nás regionálne rozdiely neplatia, tak je to určite oblasť stávkovania. V Bratislavskom samosprávnom kraji síce tipujúci minú najviac peňazí, ale výhry sa vyberajú na opačnom konci republiky. Dôkaz?

Aktuálny výherca 43 miliónov korún, ktorému sa podarilo v Lote uhádnuť šesť šťastných čísel, je z Košického samosprávneho kraja. Pred dvoma rokmi sa výhre 64 miliónov tešil Košičan, rok pred ním výherca vyše 40 miliónov podal zase tiket v Michalovciach.
"Z hľadiska preinvestovaných financií vedie Bratislavský kraj s 1 100 korunami na obyvateľa, Košický kraj je až štvrtý," pripomína pritom hovorkyňa stávkovej spoločnosti Tipos Barbara Písecká. V Bratislave sú hráči a vysoká koncetrácia obyvateľov, vysvetľuje generálny riaditeľ Niké Oto Berger. "Keby sa to však prepočítalo na počet obyvateľov, východ je v tipovaní jednoznačne najsilnejší. Tipuje sa tam veľmi veľa. Všetky hry, stieracie žreby, sa tam ujmú lepšie, sú v tomto smere hravejší."

Bratislava najviac tipuje...
Najväčšie tržby zaznamenáva v Bratislavskom kraji aj spoločnosť Victoria-Tip, Fortuna či internetová stávková kancelária Doxxbet.
Za východom však nezaostáva ani juh Slovenska, najmä v hraničných oblastiach. Veľa tipujúcich totiž prichádza práve z Maďarska. Na strednom Slovensku sa tipuje najmenej. "Dôvodom môže byť aj menší počet pobočiek, hlavne na Orave, ale aj intenzita reklamy či počet obyvateľov," hovorí Igor Pilinský z Viktoria-Tip. Na menší počet stávok vplýva aj príjem obyvateľov, ktorý je tu výrazne nižší ako vo väčších mestách.
On-line stávková kancelária Doxxbet ponúka svoje služby už len prostredníctvom internetu. Podľa informácií z marketingového oddelenia spoločnosti, väčšie výhry sa sústreďujú do veľkých miest. Dôvod je jednoduchý, väčšina obyvateľov má už pripojenie na internet, vlastní PC alebo notebook. Pobočky sústreďuje do veľkých miest aj stávková kancelária Fortuna. Dôvodom je, že v malých mestách nie je o tipovanie veľký záujem
.

Kto koľko stávkuje
Odhad Viktoria–Tip
1.miesto Bratislava 50
2. miesto Košice 25
3. miesto Banská Bystrica 25

Návštevnosť internetovej stránky na stávkovanie- Doxxbet
Bratislava 37
Nitriansky kraj 15
Trnavský kraj 13
Košický kraj 13
Banská Bystrica 5
Žilina 5
Trenčín 5
Prešov 3
Zdroj: Stávkové kancelárie

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 11:18