StoryEditor

Kulich s Tittelom hovorili o diváckom násilí na futbale

26.07.2006, 14:51
Autor:
SITASITA
O diváckom násilí na športových, najmä futbalových zápasoch a o riešeniach, ktoré by takéto nešportové prejavy maximálne eliminovali, hovorili dnes na stretnutí vedenie Prezídia Policajného zboru a vedenia Slovenského futbalového zväzu.

O diváckom násilí na športových, najmä futbalových zápasoch a o riešeniach, ktoré by takéto nešportové prejavy maximálne eliminovali, hovorili dnes na spoločnom stretnutí vedenie Prezídia Policajného zboru a vedenia Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Na stretnutí sa zúčastnil i zástupca Ministerstva školstva Slovenskej republiky (MŠ SR).
Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Martin Korch, Prezident PZ Anton Kulich a Generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Dušan Tittel sa dohodli, že vytvoria dve spoločné pracovné skupiny. Prvá, zložená zo zástupcov PZ, SFZ a MŠ SR, bude pracovať na úprave legislatívy. Pripraví podklady pre novelu zákona o verejných telovýchovných, športových a turistických podujatiach s dôrazom na legislatívne riešenie diváckeho násilia. MŠ SR bude pracovať na novom návrhu zákona o športe, kde využije aj výstupy tejto pracovnej skupiny.
Druhá pracovná skupina, zložená zo zástupcov PZ a SFZ vytvorí bezpečnostný projekt, ktorý pomenuje bezpečnostné riziká futbalových zápasov a plnenie úloh jednotlivými zainteresovanými stranami. SFZ bude iniciovať v licenčných podmienkach pre účasť klubov v najvyššej ligovej súťaži vytvorenie pozície usporiadateľa bezprostredne zodpovedného za bezpečnosť na štadióne, ktorý bude priamo spolupracovať s bezpečnostnými zložkami. "Týmito opatreniami sa vytvorí predpoklad na elimináciu diváckeho násilia a výtržností počas športových podujatí," uviedol Korch.
Pri príprave týchto projektov budú všetky strany čerpať i zo skúseností eliminácie diváckeho násilia v zahraničí na základe poznatkov európskej futbalovej asociácie UEFA a Policajný zbor poskytne Slovenskému futbalovému zväzu i metodickú pomoc pri odbornej príprave usporiadateľských služieb jednotlivých futbalových klubov.

Stretnutie vedenia Prezídia Policajného zboru a vedenia Slovenského futbalového zväzu za účasti zástupcu Ministerstva školstva SR. Snímka www.futbalsfz.sk

01 - Modified: 2003-03-25 08:42:07 - Feat.: 0 - Title: Anketa - Lízing auta 02 - Modified: 2003-03-25 08:44:34 - Feat.: 0 - Title: Monitor zahraničnej tlače 03 - Modified: 2003-03-25 09:40:41 - Feat.: 0 - Title: V krajoch Slovenska sa spresňujú evakuačné plány
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 00:32