StoryEditor

Posledným štvrťfinalistom Ligy majstrov Inter Miláno

15.03.2006, 11:50

Futbalisti Interu Miláno si v utorok ako poslední vybojovali postup do štvrťfinále Ligy majstrov. V odvetnom osemfinálovom dueli najprestížnejšej európskej klubovej súťaže zdolali modro-čierni na domácom trávniku Ajax Amsterdam 1:0 a keďže z Holandska si priviezli remízu 2:2, s prehľadom postúpili medzi najlepšiu osmičku súťaže. Inter je už tretím talianskym zástupcov v štvrťfinále, keď dopĺňa turínsky Juventus a svojho mestského rivala AC.
Inter sa v domácom stánku na San Sire, predstavil po prvý raz v tejto sezóne LM pred plnou diváckou návštevou, pretože predchádzajúce štyri zápasy musel odohrať pred prázdnymi tribúnami ako trest za vyčíňanie priaznivcov ešte v minulosezónnej edícií súťaže v derby proti AC. "Vytvorili sme si množstvo šancí, ale nevedeli sme ich premeniť. S výkonom tímu a s postupom som však samozrejme spokojný," povedal po zápase tréner Milánčanov Roberto Mancini. Jeho zverenci už v 1. polčase nevyužili veľkú šancu na skórovanie, keď v 27. min Adriano nepremenil pokutový kop. Brazílsky útočník tak mohol vyrovnať 16-gólové maximum v počte gólov hráča modro-čiernych v európskych pohárových súťažiach, ktorý drží legenda zo 60-tych rokov Sandro Mazzola. Hostia si vytvorili prvú gólovú príležitosť v 34. min, no brankár Toldo si so strelou Maura Rosalesa bez väčších problémov poradil. Rozhodujúci gól strelil v 57. min po peknom vysunutí Waltera Samuela nechytateľnou bombou Dejan Stankovič. Amsterdamčania sa po góle tlačili do útoku, ale obrana domácich na čele s dobre hrajúcim Samuelom ich do žiadnych väčších šancí nepustila a Toldo si udržal čisté konto. "Osemfinále sme si prehrali už doma, keď sme mohli streliť tri, či štyri góly, no nakoniec sme prišli i o dvojgólové vedenie. Napriek tomu sme však tvrdo bojovali a jediným cieľom bol pre nás postup. Päťdesiatpäť minút nám naša taktika vychádzala, prežili sme niekoľko dobrých šancí súpera, Stekelenburg chytil aj Adrianovu penaltu, no nakoniec nám to nevyšlo," zhodnotil osemfinálovú prehru kormidelník Ajaxu Danny Blind.
Keďže štvrťfinálový žreb LM sa uskutočnil už minulý piatok, Inter už pred utorňajšou odvetou vedel, že v prípade postupu naň v boji o postup do semifinále čaká španielsky Villareal. "Zápas s Villarrealom nebude ľahký. Budeme opäť favoritom, čo nikdy nie je jednoduché," vyjadril sa na adresu najbližšieho súpera Mancini. Prvý štvrťfinálový zápas sa odohrá na San Sire 29. marca, odveta je na programe 4. apríla v Španielsku.

Výsledok:
Inter Miláno - Ajax Amsterdam 1:0 (0:0)
Gól: 57. Stankovič, ŽK: 65. Vermaelen (Ajax), rozhodoval: Fröjdfelt (Švéd.), 70 000 divákov
Zostavy:
Inter: Toldo - J. Zanetti, Materazzi, Samuel, Wome - Figo, Cambiasso, Stankovič, Veron (74. C. Zanetti) - Martins (84. Recoba), Adriano
Ajax: Stekelenburg - Trabelsi, Maduro, Vermaelen, Juanfran - Pienaar, Lindenbergh, Boukhari - Rosales (72. Babel), Huntelaar (74. Charisteas), Rosenberg

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 18:21