StoryEditor

Slovenskí hokejisti sa stretli s hráčmi Juventusu

20.02.2006, 16:23

Slovenskí hokejoví reprezentanti využili voľný deň na olympijskom turnaji v Turíne na návštevu slávneho Stadio delle Alpi - futbalového chrámu, na ktorom hráva svoje zápasy jeden z najpopulárnejších tímov nielen v Taliansku, ale azda v celej Európe - Juventus Turín. "Som veľký fanúšik Juventusu, mám doma aj jeho dres," prezradil tréner slovenskej reprezentácie František Hossa.
"Ešte v nedeľu neskoro večer nebolo isté, či nás na štadión pustia. Nakoniec sme dostali súhlas. Celá návšteva sa konala za mimoriadne prísnych bezpečnostných opatrení, bolo problémom aj telefonovať. Umožnili nám však pozrieť si tréning Juventusu. Po ňom sme sa na chvíľu stretli s vedením a hráčmi. Bol to skvelý zážitok," poskytol základné informácie manažér mužstva Roman Štamberský.
V pôvodnom pláne bola okrem návštevy štadióna Delle Alpi ako alternatíva pripravená návšteva niektorého z horských stredísk turínskej olympiády. Na radosť hráčov i realizačného tímu vyhrala lukratívnejšia prehliadka futbalového štadióna.
"Treba si oddýchnuť, netreba plytvať energiou. Ísť do hôr by síce bolo zaujímavé, ale určite by nás to viac unavilo. My sa teraz musíme pripraviť a sústrediť sa na utorkový zápas so Švédskom, potom sa uvidí," upozorňoval na možnú stratu koncentrácie skúsený 38-ročný Peter Bondra. V pondelok popoludní budú mať hráči odpočinok a na podvečer si naplánovali 75-minútový tréning v hale Esposizioni 2.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 17:34