StoryEditor

Ligový výber SR vo finále so Slovinskom v bránke s Kozáčikom

25.01.2006, 14:43

Slovenský ligový výber po utorkovom víťazstve nad Gruzínskom (3:1) postúpil už tretíkrát do finále futbalového turnaja Vale do Tejo v Portugalsku a stretne sa v ňom vo štvrtok v Alcanene o 16.30 h SEČ so Slovinskom.
"V stretnutí proti Gruzínsku príjemne prekvapil nitriansky kanonier Róbert Rák, avšak na jeho presnú mušku sme už zvyknutí vlani z druhej ligy aj najvyššej súťaže," vyzdvihol utorkový výkon Ráka a jeho dva góly do siete Gruzínska športový riaditeľ SFZ a hlavný vedúci slovenskej výpravy Vladimír Wänke. "V dobrom svetle sa ukázal aj Martin Jakubko, spoľahlivo chytal ružomberský gólman Hajdúch. Zápas veľmi nevyšiel Šestákovi, tréneri od neho očakávali väčšiu aktivitu."
Slovinsko sa do finále 6. ročníka turnaja Vale do Tejo dostalo až po penaltovom rozstrele v súboji s Portugalskom. V riadnom čase sa duel skončil 1:1, jedenástky však domáci tím zbabral, keď z úvodných troch nepremenil ani jednu.
"Portugalsko doplatilo na to, že nevyužilo stopercentné gólové šance. Napríklad v jednej z päťky netrafili do prázdnej bránky. Slovinci sa prezentovali veľmi kompaktnou obranou a kultivovanou hrou v strede poľa. V útoku však náš finálový súper nebol veľmi nebezpečný," hodnotil Vladimír Wänke.
Na súboj o prvenstvo nastúpi slovenský ligový výber s veľkou pravdepodobnosťou v inej zostave ako proti Gruzínsku. "Ešte neviem, presne v akej, ale isté je, že v bránke bude Matúš Kozáčik. Zloženie ďalších formácií závisí od pocitov hráčov a od taktiky, ktorú určia tréneri," informoval šéf výpravy.
Stredajšie voľno využili slovenskí futbalisti predpoludním najmä na regeneráciu, ľahký výklus a tí, ktorí proti Gruzínsku hrali menej, aj na intenzívnejší tréning. Popoludní navštívi celá výprava známe pútnické miesto vo Fatime.

Súhrn utorkových výsledkov na 6. ročníku futbalového turnaja Vale do Tejo v Portugalsku:
Ligový výber SR - Gruzínsko 3:1 (2:1) - do finále postúpilo Slovensko
Góly: 33. Jakubko (z pok. kopu), 45.+ a 56. Rák - 45. Chimakadze
Zostava SR: Hajdúch - Čišovský (42. Doležaj), Šinglár (64. Laurinc), P. Staňo, M. Pančík ml. (60. Bašista) - Bubenko (34. Žofčák), Kopúnek (60. Szórád), Jež, Bicák - Šesták (34. Rák), Jakubko

Portugalsko - Slovinsko 1:1 (0:0) - na pokuotové kopy 0:3, do finále postúpilo Slovinsko
Góly: 55. Hugo Almeida - 54. Gobec

Zostávajúci program - štvrtok, 26. januára:
Finále: Slovensko - Slovinsko (16.30 h SEČ v Alcanene)
Zápas o 3. miesto: Portugalsko - Gruzínsko (19.15 SEČ v Rio Maior)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 19:30