StoryEditor

Techagro -- autosalón poľnohospodárov

21.03.2006, 23:00

Keď sme v roku 1994 začínali s medzinárodným veľtrhom poľnohospodárskej techniky TECHAGRO, mali sme jasný cieľ. Vytvoriť veľtrh, ktorý svojím zameraním pokryje jedno z najtradičnejších odvetví našej ekonomiky. Pretože s poľnohospodárskou politikou úzko súvisí aj lesníctvo a chov zvierat, svoje miesto na trhu si získali ďalšie dva projekty -- lesnícky a poľovnícky veľtrh SILVA REGINA a veterinárny veľtrh ANIMAL VETEX. Myslím si, že cieľ sa nám podarilo naplniť v priebehu prvých ročníkov a tento trend nezadržateľne stúpa. V spolupráci s odborníkmi a obchodníkmi, výrobcami a zástupcami asociácií, získal medzinárodný komplex jasnú pozíciu v strednej Európe a okolitom svete. Rozšírili sa oficiálne účasti ďalších krajín, napríklad Slovinska alebo Holandska. Modernou technikou máme zaplnených viac ako 6 hektárov veľtrhového areálu a tento ročník je z hľadiska výstavnej plochy najväčší v histórii. Stali sme sa autosalónom pre poľnohospodárov, strojárskym veľtrhom pre lesníkov, štýlom pre poľovníkov alebo pomyselnou Salimou veterinárov.

Centrum obchodu a informácií
Medzinárodné veľtrhy TECHAGRO, ANIMAL VETEX, SILVA REGINA už viac ako 10 rokov plnia funkciu stredoeurópskeho centra obchodu a informácií v odbore poľnohospodárstva, lesníctva, krmovinárstva a veterinárstva. Spoločným menovateľom väčšiny prezentovaných odborov je tu priama nadväznosť na dotácie -- či už ide o financovanie zo štátnych fondov alebo z fondov únie. Komplex TECHAGRO, ANIMAL VETEX, SILVA REGINA bol, je a vždy bude miestom, kde sa o problematike poľnohospodárov, veterinárov a lesníkov diskutuje na vysokej politicko-ekonomickej úrovni. Očakávaná priama účasť predsedu vlády, prezidentov agrárnych a veterinárnych komôr alebo ministerských predsedov na brnianskom výstavisku to nepochybne potvrdí.

Opäť a zasa -- biomasa
Hlavnou témou odborných programov je: "Biomasa ako obnoviteľný zdroj energie." O otázkach nadprodukcie obilnín, ich zužitkovaní, rovnako ako o likvidácii ťažobných zvyškov v lesníctve, sa dnes diskutuje na celom svete. Veľmi úzko súvisí s energetickými problémami a hľadaním nových riešení. Biomasa bude preto súčasťou tohtoročného a nadchádzajúceho ročníka -- tak v expozíciách nových firiem, ako aj v prednáškových sálach. Rád by tom týmto poďakoval všetkým odborným garantom tohto programu z radov akademikov, štátnej správy i konkrétnych vystavovateľov. Som rád, že sú naše veľtrhy miestom stretnutia odborníkov, obchodníkov, predstaviteľov vlády i mimovládnych organizácií z tuzemska a zo zahraničia. Miestom výmeny skúseností, prezentácie technológií a najnovších trendov. Želám vám príjemne strávené chvíle a mnoho nových inšpirácií na brnianskom výstavisku. (dk)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/veltrhy-a-vystavy, menuAlias = veltrhy-a-vystavy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 11:53