StoryEditor

Biomasa ako obnoviteľný zdroj energie -- hlavná téma TECHAGRA a SILVA REGINA 2006

21.03.2006, 23:00

Medzinárodné veľtrhy TECHAGRO -- ANIMAL VETEX -- SILVA REGINA už viac ako 10 rokov plnia funkciu stredoeurópskeho centra obchodu a informácií v odbore poľnohospodárstva, lesníctva a veterinárstva. Tohtoročný ročník sa uskutoční na brnianskom výstavisku 2. -- 4. apríla a bude rekordný vo svojej histórii -- vystavovatelia poľnohospodárskej, lesníckej a veterinárnej techniky zaplnia celý areál od A do Z. Prvý deň veľtrhov, t. j. 2. apríla, sa začne na brnianskom výstavisku sprievodný program Biomasa ako obnoviteľný zdroj energie.
Niekoľkodennému cyklu odborných prednášok bude predchádzať úvodné fórum za účasti zástupcov Poslaneckej snemovne a predstaviteľov štyroch ministerstiev -- ministerstva poľnohospodárstva, životného prostredia, priemyslu a obchodu a ministerstva pre miestny rozvoj. Návštevníci si vypočujú zdarma prednášky od renomovaných odborníkov a navyše majú možnosť vidieť praktické ukážky spracovania biomasy.
Program týkajúci sa biomasy je rozdelený na ďalšie dní do dvoch sektorov -- lesníctva a poľnohospodárstva. V lesníckej časti sa dotkne obnoviteľných zdrojov v ČR -- ich legislatívy a podpory (za účasti ministerstiev) a niekoľkých pohľadov na lesnú biomasu zo strany vlastníkov lesov, spracovateľov i koncového spotrebiteľa. Poľnohospodársky sektor neponúkne len zdroje a produkcie biomasy v poľnohospodárstve, ale aj materiálové a energetické využitie fytomasy, informácie o možnostiach financovania a najnovšie poznatky v oblasti motorových palív z fytomasy. Do cyklu prednášok bude patriť aj diskutovaná bionafta -- systém uplatnenia MEŘO v rámci podpory výroby biopalív.
Vstupné na veľtrhy 60 Kč, zľavnené 30 Kč.
Viac informácií na www.techagro.cz. (dk)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/veltrhy-a-vystavy, menuAlias = veltrhy-a-vystavy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 05:06