StoryEditor

Nárast slovenskej účasti v Brne

07.12.2005, 23:00

Za posledné roky zaznamenáva vedenie a. s. Veletrhy Brno zvyšujúci sa záujem slovenských vystavovateľov a návštevníkov o veľtrhové podujatia v Brne. Po rekordných výsledkoch v roku 2004 trend rastu počtu slovenských vystavovateľov, nimi obsadenej plochy i počtu návštevníkov pokračuje.

Brno -- hlavné mesto veľtrhov
Podľa názoru Daše Pindrochovej zo spoločnosti ALFAcon, s. r. o., zastúpenia a. s. Veletrhy Brno pre Slovenskú republiku, nie je tento fakt až taký prekvapujúci. Brno má bohatú tradíciu ako najvýznamnejšia veľtrhová destinácia strednej a východnej Európy a je u vystavovateľov a návštevníkov mimoriadne obľúbené. Svedčí o tom aj fakt, že z celkového počtu 44 veľtrhových a výstavných podujatí, ktoré má a. s. Veletrhy Brno vo svojom veľtrhovom kalendári, je 23 projektov jednotkou v strednej Európe a 37 má vedúcu pozíciu na českom trhu.

Rekordný MSV Brno
K najvýznamnejším podujatiam v portfóliu a. s. Veletrhy Brno už tradične patrí Medzinárodný strojársky veľtrh Brno, ktorý sa v tomto roku uskutočnil spolu s veľtrhom Transport a Logistika. Prezentovalo sa na ňom 2 253 vystavovateľov z 33 krajín, medzi ktorými nechýbalo ani vyše 100 vystavovateľov zo Slovenskej republiky. Slovensko bolo najpočetnejšie zastúpené aj medzi zahraničnými návštevníkmi veľtrhu, pričom zahraniční návštevníci tvorili viac ako 10 % z celkového počtu vyše 100 000 platiacich návštevníkov. Za účasti podpredsedu vlády Slovenskej republiky Ing. Ivana Mikloša sa počas veľtrhu uskutočnil tiež tradičný Národný deň Slovenskej republiky, medzi ktorého sprievodné podujatia patrilo aj Stretnutie TOP manažérov Slovenskej a Českej republiky.

Nárast v roku 2005
Významný nárast slovenskej účasti bol v roku 2005 zaznamenaný aj na iných medzinárodných veľtrhoch, ako sú napr. Stavebné veľtrhy Brno, veľtrh cestovného ruchu Regiontour, Autosalon, veľtrh informačných a komunikačných technológií INVEX, veľtrh zdravotníckej techniky, rehabilitácie a zdravia HOSPIMedica, veľtrh očnej optiky a oftalmológie OPTA, športový veľtrh SPORT Life a mnohých ďalších.

Vyhliadky na rok 2006
Podobné rastové tendencie ako v priebehu posledných rokov očakáva spoločnosť ALFAcon, s. r. o., aj v roku 2006. "Už teraz zaznamenávame zvýšený záujem slovenských vystavovateľov o podujatia ako napr. Medzinárodné potravinárske veľtrhy SALIMA, Stavebné veľtrhy Brno 2006 alebo medzinárodný veľtrh úžitkových automobilov, dielov, príslušenstva a automobilovej techniky AUTOTEC," konštatuje Daša Pindrochová. (pod)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/veltrhy-a-vystavy, menuAlias = veltrhy-a-vystavy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. október 2024 03:23