ovocinári, ovociePavol Funtál
StoryEditorCeny ovocia porastú. Miliónové straty môžu niektoré podniky zničiť
Pestovatelia zažili znovu neúrodný rok.
Naše jahody sú síce sladšie, ale čo z toho, keď ich v obchodoch nenájdeme. Kto nestihol samozber alebo sa mu neurodili doma, má smolu. Slovenskí ovocinári aj tento rok zaznamenali zlú úrodu. Môžu za to jarné mrazy a suché počasie. Celkové škody odhadujú pestovatelia na úrovni medzi osem a deväť miliónov eur. Tento rok utrpeli najviac jahody a jablone.
Do tejto sumy sú započítané nielen priame škody či strata kvality pozbieraného ovocia, ale aj náklady vynaložené na ochranu pred mrazmi. Tá pestovateľov tento rok vyšla na jeden milión e...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-06 15:58:18 - Feat.: - Title: Obľubené ovocie čelí vyhynutiu. Nový výtvor vedcov ho však môže zachrániť
02 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte
03 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur
04 - Modified: 2024-09-28 07:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Prečo ti po zjedení ananásu brní v ústach? Internet priniesol vysvetlenie, ktoré mnohých poriadne vystrašilo
05 - Modified: 2024-09-13 14:33:12 - Feat.: - Title: Sezónne zlacnenie vystriedala nečakaná otočka, ceny ovocia rástli už počas leta