StoryEditor

Microsoft mení u nás riaditeľa

22.01.2006, 23:00

Pobočka softvérového giganta Microsoft pre Česko a Slovensko bude mať od tohtoročnej jari nového generálneho riaditeľa. Ako vyplýva zo stanoviska Microsoftu, ktoré médiám poskytol hovorca regionálneho zastúpenia koncernu Jiří Grund, nástupcu súčasného riaditeľa Jiřího Deváta momentálne vyberajú z interných aj externých kandidátov. "Jeho alebo jej meno oznámime hneď po dokončení všetkých rozhovorov," uviedol Devát.
Svoje rozhodnutie opustiť po 2 000 dňoch vo funkcii miesto šéfa českého a slovenského Microsoftu komentoval Devát slovami, že "jednoznačné zakotvenie cieľov Microsoftu Česko a Slovensko na nasledujúce tri roky a pripravenosť vrcholného manažmentu pobočky tieto ciele dosiahnuť, mi dávajú jedinečnú príležitosť vykonať významnejšiu zmenu v mojom profesionálnom rozvoji".
Ako ďalej informovala spoločnosť, počas pôsobenia Jiřího Deváta vo funkcii generálneho riaditeľa od roku 2000 vzrástol obrat Microsoftu v Česku a na Slovensku na dvaapolnásobok. Za Devátovho šéfovania sa taktiež výrazne obmenil manažérsky tím a v Česku firma vybudovala centrum inovácií SoftInvest.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 07:29