StoryEditorGastro v čiernych okresoch opäť krváca. Štát mu pomáha málo
Reštaurácie v rizikových regiónoch poskytujú len okienkový predaj a rozvoz. Dotácie sú nižšie ako v druhej vlne.
Ide o rodinný podnik so storočnou gastronomickou tradíciou. Za normálnych okolností by Salaš u Franka v Starej Ľubovni praskal vo švíkoch a vydal denne aj viac ako tisíc obedov. Rozsiahle priestory s ľudovou výzdobou sú však v týchto dňoch úplne vyľudnené.
Okres je už druhý týždeň v čiernej fáze, ktorá umožňuje reštauráciám iba okienkový predaj a rozvoz. „Počet obedov klesol o 70 percent. Je to veľmi stratové,“ konštatuje pre HN majiteľ Norbert Frank. V jeho prospech nehrá ani príchod vykurovacej sezóny, ktorá mimoriadne zvyšuje náklady na réžiu. Nie je sám. V podobnej situácii sa ocitli aj ostatné podniky v desiatich čiernych okresoch.
Nástrojov pomoci je menej
Podporu podnikateľom v súčasnosti poskytuje len rezort práce. Výška príspevkov už nie je naviazaná na cov...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-01-29 08:00:00 - Feat.: - Title: Vyskúšal som sa prestravovať za 15 eur na týždeň. Ako vyzeral môj jedálniček v hodnote dvoch denných menu?
02 - Modified: 2023-01-26 14:44:00 - Feat.: - Title: Európania vlani minuli za športové potreby a služby o 37 percent viac ako počas pandémie, tvrdí Mastercard
03 - Modified: 2023-01-26 13:35:08 - Feat.: - Title: Do konca roka sa nahlásilo 11 130 podozrení na nežiaduce účinky vakcín
04 - Modified: 2023-01-26 23:00:00 - Feat.: - Title: Chcete ušetriť na energiách v malej firme? Prinášame vám 10 tipov, ako odľahčíte rozpočet
05 - Modified: 2023-01-26 07:44:43 - Feat.: - Title: Počet úmrtí súvisiacich s covidom v Číne klesol o takmer 80 percent, tvrdia úrady