StoryEditor

InterCity vlaky certifikované

31.05.2006, 00:00
Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., má všetky InterCity vlaky certifikované medzinárodným certifikátom manažérstva kvality ISO 9001:2000.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., má všetky InterCity vlaky certifikované medzinárodným certifikátom manažérstva kvality ISO 9001:2000.
Certifikované InterCity (IC) 402/403 Gerlach, IC 404/405 Tatran, IC 500/501 Kriváň a IC 511 Váh premávajú denne z Bratislavy do Košíc a späť. Vo vlakoch sú radené pohodlné a klimatizované vozne 1. a 2. triedy, reštauračný vozeň a mobilbar.
Certifikované však nezostanú len IC vlaky. Železničná spoločnosť Slovensko plánuje zaradiť do systému manažérstva kvality s certifikátom ISO 9001:2000 aj vybrané rýchliky vo vnútroštátnej preprave. S tým, samozrejme, súvisí aj rozširujúca sa ponuka kvalitných služieb pre cestujúcich, a to pred cestou, počas cesty, ale aj po jej ukončení.

Certifikačný audit
Už v roku 2004 vykonala nezávislá spoločnosť TÜV STC Košice certifikačný audit, ktorý potvrdil súlad systému riadenia kvality vo vtedajšej Železničnej spoločnosti, jej kľúčových a riadiacich procesov s požiadavkami normy. Získaný certifikát kvality ISO 9001:2000, platný pre kategóriu IC vlakov vo vnútroštátnej osobnej preprave, je dôkazom zavedenia a udržiavania kvality. Zároveň je zárukou neustáleho zlepšovania procesov a poskytovaných služieb nielen vnútri spoločnosti, ale aj vo vzťahu k cestujúcim.
O rok neskôr pri kontrolnom audite Železničná spoločnosť Slovensko certifikát kvality úspešne obhájila.

Kvalita do všetkých produktov
Pri vnútroštátnych osobných vlakoch vyššej kvality si ZSSK kladie za cieľ predovšetkým dodržiavať stanovený grafikon vlakovej dopravy a pri spracúvaní nového cestovného poriadku zabezpečiť nadväznosť na základe pripomienok cestujúcich v jednotlivých vyšších územných celkoch.
Aj do ostatných produktov zavádza ZSSK systém manažérstva kvality -- počnúc rýchlym a kvalitným predajom cestovných lístkov, cez rozširovanie siete predajných automatov, skvalitňovanie služieb vo vlaku i na staniciach, zvyšovanie kultúry cestovania a rýchlosti prepravy až po plnenie požiadaviek cestujúcich. A v neposlednom rade je to aj približovanie sa novým podmienkam trhu a zákonom, ktoré platia v Európskej únii.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 02:38