K vianočnej atmosfére nepochybne patrí aj vôňa vyprážaných rýb, ktoré v nejednej domácnosti ešte pár hodín pred štedrou večerou plávajú vo vani. Slováci, ktorí si bez tejto maškrty nevedia sviatočné menu predstaviť, by si však tento rok nemali nechávať nákup kaprov na poslednú chvíľu. Tým sa totiž v aktuálnej sezóne v rybníkoch nedarilo tak ako po minulé roky. „Máme kaprové rybníky pri Nitre, kde lovíme v novembri, ryby si navážame do Skačian a začíname predaj. Ale tento rok je to tak, že nám ich treba aj dokúpiť. Rýb je málo,“ opisuje Tomáš Fúka, majiteľ spoločnosti Rybhos Skačany, ktorá sa venuje chovu a predaju rýb....
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.