StoryEditor

Týždeň zvýšenej aktivity Železničnej polície

28.11.2006, 23:00

Zabezpečenie ochrany zdravia a majetku osôb v železničnej doprave, ako aj majetku železničných spoločností a iných subjektov pôsobiacich v obvode železničných dráh, ochrana verejného poriadku a účinnejšie odhaľovanie a objasňovanie kriminality na železnici, zintenzívnenie kontaktov s cestujúcou verejnosťou a prehĺbenie spolupráce so zainteresovanými pracoviskami na železnici a inými bezpečnostnými zložkami sú zmyslom policajných opatrení Železničnej polície s názvom Týždeň zvýšenej aktivity Železničnej polície.
Akcia potrvá od pondelka 27. novembra do nedele 3. decembra a zapojené do nej budú útvary Železničnej polície z celého Slovenska. Tie individuálne podľa vlastných plánov budú na miestnej a regionálnej úrovni organizovať rôzne preventívno-bezpečnostné akcie napríklad aj s Policajným zborom, colníkmi či pracovníkmi železničných spoločností.
Železničná polícia posilní uniformované hliadky aj hliadky operatívnej služby v civile na staniciach a vo vlakoch, podľa možností aj na takých, kde sa doteraz neobjavovali či objavovali iba sporadicky, realizovať bude postriežkovú a hliadkovú činnosť vo vytypovaných lokalitách železníc, napríklad aj na zriaďovacích a odstavných staniciach, kde dochádza predovšetkým k páchaniu majetkovej či inej trestnej činnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
13. máj 2024 20:27