StoryEditorMenej jačmeňa aj jeho kvalita potrápia pivárov
Hospodárstvo, Kľúčovej komodity bude tento rok menej. Aj z dôvodu výmery osevných plôch.
Producentov tohoročná úroda obilnín, ktorá bola ovplyvnená najprv nadmernými zrážkami a neskôr dlhotrvajúcim suchým a teplým počasím, nemusí veľmi potešiť. Na svoje si neprídu ani pivári. Oproti vlaňajšku sa totiž urodí menej jačmeňa, ktorý je základnou surovinou na výrobu sladu a piva.
Žatva vo všetkých krajoch Slovenska sa ešte neskončila, ale podľa predbežných odhadov by sa celkovo malo na Slovensku urodiť o šesť percent plodín menej ako rok predtým. Spôsobuje to nielen počasie, ale aj menšie výsevné plochy...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 05:30:00 - Feat.: - Title: Nudný telefón bojuje proti závislosti na smartfónoch pitím piva
02 - Modified: 2024-04-22 09:30:22 - Feat.: - Title: Prídeme o české pivo? Polia s chmeľom napáda agresívna hubová choroba, proti ktorej neexistuje ochrana
03 - Modified: 2024-04-01 11:10:00 - Feat.: - Title: Aktivita v čínskom výrobnom sektore pokračovala v marci v raste
04 - Modified: 2024-04-13 07:00:00 - Feat.: - Title: Mníšky si v španielskej svätyni otvorili bar. K pivu dávajú aj Božie slovo
05 - Modified: 2024-03-19 13:00:00 - Feat.: - Title: V Spojených štátoch predávajú slovenské pivo. Má to však jeden háčik, taká značka u nás vôbec neexistuje