StoryEditorCeny musia ísť nahor. Inak pekári prestanú piecť
Neúmerné výrobné náklady nútia výrobcov pečiva pristupovať ku krízovým krokom. Kľúčové je, ako sa k tomu postavia odberatelia.
Počas sviatkov a voľných dní si čerstvý chlieb už nemusíme kúpiť. To, že pre úrodu v krajinách Európskej únie bol tento rok v dôsledku sucha jeden z najťažších, je známe už niekoľko mesiacov. Postupne sa však vynárajú ďalšie následky, ktoré so sebou priniesli nielen klimatické vplyvy. Dosah na cenu pekárenských výrobkov má aj zvyšovanie minimálnej mzdy, vyššie príplatky zamestnancom, rast cien pohonných látok a obilia. Tie stúpnu na našom trhu o 25 až 30 percent. Dá sa preto predpokladať, že tieto faktory pocítia aj zákazníci. „Múka je pre pekárov základnou surovinou pri výrobe. Je nevyhnutné, aby sa výrazný nárast jej ceny premietol do konečných cien,“ hovorí Tatiana Lopúchová, predsedníčka predstavenstva...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-12-17 23:00:00 - Feat.: - Title: Lidl: Čo sa týka kvality nerobíme vôbec žiadne kompromisy!
02 - Modified: 2024-12-16 08:16:31 - Feat.: - Title: Pekárom chýba cez 1500 pracovníkov, vyzývajú vládu na riešenie zdaňovania príplatkov za prácu v noci
03 - Modified: 2024-12-15 23:00:00 - Feat.: - Title: Tauris chce investovať do krmív pre zvieratá. Trh rýchlo rastie a nafukujú ho hlavne mladí, ktorí nechcú deti
04 - Modified: 2024-12-03 23:00:00 - Feat.: - Title: Prínos Lidla pre Slovensko predstavuje takmer 1,8 miliardy ročne
05 - Modified: 2024-12-01 23:00:53 - Feat.: - Title: Obavy sa potvrdzujú. Šéf Taurisu opísal, prečo potraviny zdražia aj napriek nižšej DPH