StoryEditor

Ceny musia ísť nahor. Inak pekári prestanú piecť

28.08.2018, 00:00
Neúmerné výrobné náklady nútia výrobcov pečiva pristupovať ku krízovým krokom. Kľúčové je, ako sa k tomu postavia odberatelia.

Počas sviatkov a voľných dní si čerstvý chlieb už nemusíme kúpiť. To, že pre úrodu v krajinách Európskej únie bol tento rok v dôsledku sucha jeden z najťažších, je známe už niekoľko mesiacov. Postupne sa však vynárajú ďalšie následky, ktoré so sebou priniesli nielen klimatické vplyvy. Dosah na cenu pekárenských výrobkov má aj zvyšovanie minimálnej mzdy, vyššie príplatky zamestnancom, rast cien pohonných látok a obilia. Tie stúpnu na našom trhu o 25 až 30 percent. Dá sa preto predpokladať, že tieto faktory pocítia aj zákazníci. „Múka je pre pekárov základnou surovinou pri výrobe. Je nevyhnutné, aby sa výrazný nárast jej ceny premietol do konečných cien,“ hovorí Tatiana Lopúchová, predsedníčka predstavenstva...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur 02 - Modified: 2024-09-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské potraviny majú úspech aj vo svete, ktoré tam bodujú? 03 - Modified: 2024-05-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Kto vyhrá v Čerstvých hlavičkách? Nezabudnite hlasovať 04 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Keď gazdinky kradnú milióny (komentár) 05 - Modified: 2024-05-01 14:09:00 - Feat.: - Title: Priemerná mesačná mzda v potravinárstve vzrástla. Vlani stúpla na 1 372 eur
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 12:37