StoryEditorCeny musia ísť nahor. Inak pekári prestanú piecť
Neúmerné výrobné náklady nútia výrobcov pečiva pristupovať ku krízovým krokom. Kľúčové je, ako sa k tomu postavia odberatelia.
Počas sviatkov a voľných dní si čerstvý chlieb už nemusíme kúpiť. To, že pre úrodu v krajinách Európskej únie bol tento rok v dôsledku sucha jeden z najťažších, je známe už niekoľko mesiacov. Postupne sa však vynárajú ďalšie následky, ktoré so sebou priniesli nielen klimatické vplyvy. Dosah na cenu pekárenských výrobkov má aj zvyšovanie minimálnej mzdy, vyššie príplatky zamestnancom, rast cien pohonných látok a obilia. Tie stúpnu na našom trhu o 25 až 30 percent. Dá sa preto predpokladať, že tieto faktory pocítia aj zákazníci. „Múka je pre pekárov základnou surovinou pri výrobe. Je nevyhnutné, aby sa výrazný nárast jej ceny premietol do konečných cien,“ hovorí Tatiana Lopúchová, predsedníčka predstavenstva...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-25 10:01:25 - Feat.: - Title: Kontrolóri sa pozreli na pekárov. Protimonopolný úrad má podozrenie na ťažký kartel a dohadovanie cien
02 - Modified: 2025-11-03 10:21:03 - Feat.: - Title: Naši chovatelia nadojili menej, no mlieko Slovákom aj tak zlacnie
03 - Modified: 2025-09-22 08:45:42 - Feat.: - Title: FOTO Poznáme finalistov novej série šou Pečie celé Slovensko. Eliška má iba šestnásť rokov
04 - Modified: 2025-09-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovensko od Tatier k Dunaju: Nájdete ho pod jednou strechou
05 - Modified: 2025-05-18 22:03:20 - Feat.: - Title: Cena kľúčovej suroviny vo svete padla na dno. Dočkajú sa Slováci lacnejšieho chleba?