Úpadok, existenčné problémy či rôznorodé podmienky fungovania – aj tieto nelichotivé slová charakterizujú stav slovenského agropotravinárstva 15 rokov po vstupe Slovenska do Európskej únie. Práve na toto obdobie si zaspomínali aj účastníci deviateho ročníka konferencie Agroprogress, ktorá sa uskutočnila minulý štvrtok v hoteli Holiday Inn v Trnave.
Jedna Únia, rôzne podmienky
„Po roku 2020 musíme zabudnúť na toto 14-ročné obdobie, ktoré je výsledkom toho, v akom stave je momentálne celý agrosektor,“ hovorí Emil Macho, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Do odvetvia bola investovaná suma vo výške približne 10 miliárd eur. Naša krajina však napriek tomu naďalej výrazne stagnuje...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.