StoryEditorGastrolístky sú zbytočné, doplácajú na ne najmä zamestnanci, tvrdí analytik
Odborník upozorňuje, že argument ministerstva práce o zabezpečení jedného teplého jedla do dňa nedáva zmysel.
Kým v Česku začína diskusia o zrušení gastrolístkov, u nás ministerstvo práce tvrdí, že tento spôsob podporuje zdravé stravovanie u zamestnancov.
„Nie je to slovenský vynález,“ tvrdí v rozhovore ekonomický analytik inštitútu INESS Martin Vlachynský.
Zamestnávateľ musí podľa Zákonníka práce zabezpečiť stravovanie zamestnancovi.
To sa buď deje v závodných jedálňach, alebo si firmy zvolia gastrolístky.
„Približne jeden milión ľudí na ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-28 09:00:58 - Feat.: - Title: Posun času. Ako sa pripraviť na zmenu a ochrániť svoje zdravie?
02 - Modified: 2024-10-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Jedz, inak nevstaneš od stola! Aké traumy z jedla sú nám vnášané do života aj čo robiť, keď dieťa nechce jesť?
03 - Modified: 2024-10-24 14:35:14 - Feat.: - Title: Hrozí úplné paralyzovanie oddelení. Čo sa môže stať po hromadnom odchode lekárov z nemocníc
04 - Modified: 2024-10-23 14:00:00 - Feat.: - Title: Objavte prehliadaný potenciál bežných potravín: Tieto prospievajú libidu aj plodnosti
05 - Modified: 2024-10-15 05:30:00 - Feat.: - Title: Táto chutná "superpotravina", ktorú máme mnohí doma, pomáha nielen pleti, kĺbom, ale aj pri chudnutí