StoryEditor

Gastrolístky sú zbytočné, doplácajú na ne najmä zamestnanci, tvrdí analytik

22.08.2019, 18:00
Odborník upozorňuje, že argument ministerstva práce o zabezpečení jedného teplého jedla do dňa nedáva zmysel.

Kým v Česku začína diskusia o zrušení gastrolístkov, u nás ministerstvo práce tvrdí, že tento spôsob podporuje zdravé stravovanie u zamestnancov.

„Nie je to slovenský vynález,“ tvrdí v rozhovore ekonomický analytik inštitútu INESS Martin Vlachynský.

Zamestnávateľ musí podľa Zákonníka práce zabezpečiť stravovanie zamestnancovi.

To sa buď deje v závodných jedálňach, alebo si firmy zvolia gastrolístky.

„Približne jeden milión ľudí na ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-28 09:00:58 - Feat.: - Title: Posun času. Ako sa pripraviť na zmenu a ochrániť svoje zdravie? 02 - Modified: 2024-10-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Jedz, inak nevstaneš od stola! Aké traumy z jedla sú nám vnášané do života aj čo robiť, keď dieťa nechce jesť? 03 - Modified: 2024-10-24 14:35:14 - Feat.: - Title: Hrozí úplné paralyzovanie oddelení. Čo sa môže stať po hromadnom odchode lekárov z nemocníc 04 - Modified: 2024-10-23 14:00:00 - Feat.: - Title: Objavte prehliadaný potenciál bežných potravín: Tieto prospievajú libidu aj plodnosti 05 - Modified: 2024-10-15 05:30:00 - Feat.: - Title: Táto chutná "superpotravina", ktorú máme mnohí doma, pomáha nielen pleti, kĺbom, ale aj pri chudnutí
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. november 2024 04:50