StoryEditorGastrolístky sú zbytočné, doplácajú na ne najmä zamestnanci, tvrdí analytik
Odborník upozorňuje, že argument ministerstva práce o zabezpečení jedného teplého jedla do dňa nedáva zmysel.
Kým v Česku začína diskusia o zrušení gastrolístkov, u nás ministerstvo práce tvrdí, že tento spôsob podporuje zdravé stravovanie u zamestnancov.
„Nie je to slovenský vynález,“ tvrdí v rozhovore ekonomický analytik inštitútu INESS Martin Vlachynský.
Zamestnávateľ musí podľa Zákonníka práce zabezpečiť stravovanie zamestnancovi.
To sa buď deje v závodných jedálňach, alebo si firmy zvolia gastrolístky.
„Približne jeden milión ľudí na ...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-18 12:38:09 - Feat.: - Title: Sme rekordmani v zdravotných odvodoch
02 - Modified: 2025-11-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Definitívna pravda o fastingu. Vedci ho podrobili najväčšej štúdii vôbec a zistili, že sme sa poriadne mýlili
03 - Modified: 2025-11-05 08:30:00 - Feat.: - Title: Rozmýšľal si niekedy, prečo sú Japonci takí štíhli? Žiadny Ozempic, môže za to trik, ktorý môžeš vyskúšať zadarmo a hneď
04 - Modified: 2025-10-26 05:00:00 - Feat.: - Title: ZBOHOM zlým pocitom. Čo cez deň jedáva gastroenterologička?: „Jesť sa dá kvalitne aj v hektickom povolaní.“
05 - Modified: 2025-10-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Prírodná lekáreň: Čím nakŕmiť kĺby? Tieto bežné potraviny ochránia nielen pred bolesťou, ale i zápalmi