StoryEditor

Gastrolístky sú zbytočné, doplácajú na ne najmä zamestnanci, tvrdí analytik

22.08.2019, 18:00
Odborník upozorňuje, že argument ministerstva práce o zabezpečení jedného teplého jedla do dňa nedáva zmysel.

Kým v Česku začína diskusia o zrušení gastrolístkov, u nás ministerstvo práce tvrdí, že tento spôsob podporuje zdravé stravovanie u zamestnancov.

„Nie je to slovenský vynález,“ tvrdí v rozhovore ekonomický analytik inštitútu INESS Martin Vlachynský.

Zamestnávateľ musí podľa Zákonníka práce zabezpečiť stravovanie zamestnancovi.

To sa buď deje v závodných jedálňach, alebo si firmy zvolia gastrolístky.

„Približne jeden milión ľudí na ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-15 11:44:55 - Feat.: - Title: Slovensku sa od polovice novembra minú dane a odvody, začne fungovať na dlh, poukázal na to inštitút INESS 02 - Modified: 2024-11-14 13:00:00 - Feat.: - Title: Nevedia si predstaviť život bez mäsa: Týmto znameniam vegetariánstvo či raw strava nič nehovorí 03 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie? 04 - Modified: 2024-11-08 09:28:25 - Feat.: - Title: Vláda má pri rokovaniach s lekárskymi odbormi zatiaľ na výber konflikt, alebo kapituláciu, vraví Vlachynský 05 - Modified: 2024-10-28 09:00:58 - Feat.: - Title: Posun času. Ako sa pripraviť na zmenu a ochrániť svoje zdravie?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. november 2024 00:33