StoryEditor

Na mimoriadnu príležitosť mimoriadnym vlakom

22.08.2007, 00:00

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., ponúka priestor nielen v individuálnom cestovaní, ale i hromadnom cestovnom ruchu. Vo svojej ponuke má možnosť objednania mimoriadnych vlakov, zaradenie mimoriadneho vozňa, ale i jazdy nostalgických vlakov.

Mimoriadny vlak
Mimoriadny vlak ponúka najvyššiu variabilitu a nezávislosť pri preprave železnicami. Zostava celého vlaku je plne prispôsobiteľná požiadavkám objednávateľa.
ZSSK zabezpečí jednoduchú prepravu veľkých skupín cestujúcich (až do 800 osôb) napríklad pri organizovaní športových hier, alebo školy v prírode pre deti.
Možná je však aj preprava náročnejších zákazníkov -- mobilná spoločenská akcia pre väčší počet účastníkov, pričom do vlaku je možné zaradiť aj reštauračný vozeň s občerstvením a stravovacími službami. Rovnako zaujímavá môže byť spolupráca s cestovnou kanceláriou, ktorá by chcela ponúknuť poznávací zájazd "Za krásami Slovenska vlakom" alebo "Hrady a zámky Slovenska" s organizovaním vlastného programu, pričom by využila možnosť objednania si celého vlaku.

Mimoriadny vlak -- motorový vozeň
Pre fanúšikov železníc, turistické programy na zájazdoch a cestovanie vlakom cez krásne zákutia Slovenska je v ponuke mimoriadny vlak -- motorový vozeň. Takýto vlak má veľké výhody v tom, že v najzaujímavejších častiach trate môže znížiť rýchlosť podľa potreby (napríklad pri záujme turistov o fotografovanie), ba dokonca za určitých podmienok aj zastaviť.

Mimoriadny vozeň
Zaradenie mimoriadneho vozňa do pravidelného vlaku osobnej prepravy na základe objednávky môže byť neštandardným a príjemným spôsobom cestovania vlakom.

Nostalgické vlaky
Jazdy nostalgických vlakov, najmä s impozantným parným rušňom na čele, môžu veľmi výrazne dokresliť kolorit akéhokoľvek slávnostného podujatia.
Jazda parného vlaku je už sama osebe udalosťou, ktorá sa teší veľkému záujmu verejnosti, dospelých aj detí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 14:53