Poplatok pre vydavateľa gastráčov na vstupe aj na výstupe. Takto by sa v skratke dal zhrnúť obeh gastrolístkov. Emitent totiž nekasíruje len od reštauratérov pri výmene lístkov za peniaze, ale províziu musia zaplatiť aj zamestnávatelia, keď lístky od emitenta kupujú. Druhý poplatok je však zákonom obmedzený na maximálnu výšku troch percent z hodnoty. „Celkovo tak z gastrolístka v hodnote 4,20 eura dostanete reálnu hodnotu plus-mínus 3,90 eura. Tento rozdiel sa však nevyparí, ale pristane na účte jednej zo spoločností ponúkajúcich gastrolístky,“ poukazuje analytik INESS Robert Chovanculiak.HN
StoryEditor

Je veľká šanca, že povinné gastrolístky úplne skončia

Tri zo štyroch potenciálnych koaličných strán voličom sľúbili, že dajú zamestnancom na výber – buď im dá firma stravenky, alebo hotovosť.

Bolo to v roku 2011, keď Igor Matovič ako nováčik v politike predložil do parlamentu návrh, aby si ľudia mohli zvoliť. Buď im firma dá na obedy gastrolístky alebo dostanú peniaze v tej istej hodnote. Dnes, keď Matovič skladá vládu, mu nič nebráni v tom, aby zmenu pr...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-04-16 17:00:00 - Feat.: - Title: Jete a ste stále hladné? Telo vám dáva signály, ktoré by ste nemali ignorovať 02 - Modified: 2025-04-02 04:00:00 - Feat.: - Title: Tuk v strave diabetika. Kedy je potrebný a kedy je už hrozbou? 03 - Modified: 2025-03-26 12:36:12 - Feat.: - Title: Zuzana sa zbavila ekzémov, preliečila si črevo, má veľa energie a, naopak, žiadne výčitky. Čo zistila o zmene stravy? 04 - Modified: 2025-03-03 14:41:42 - Feat.: - Title: Na Slovensku vyrastá generácia, ktorá má k nadváhe a obezite nebezpečne blízko 05 - Modified: 2025-02-19 09:15:26 - Feat.: - Title: Chudnutie po tridsiatke je ťažšie, ale ide to. Stačí len dodržiavať tieto jednoduché pravidlá
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2025 01:59