Mnohé prevádzky sa rozhodli neotvoriť. Dôvodom je prísne nariadenie, podľa ktorého musia vyčleniť 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.TASR
StoryEditor

Radosť z uvoľňovania vystriedalo zúfalstvo. Pokuty pre reštaurácie aj za to, čo nespravili?

26.05.2020, 00:00
Príliš prísne pravidlá robia z odomknutých reštaurácií Pyrrhovo víťazstvo.

Radosť prevádzkarov z ďalšej fázy otvárania netrvala dlho. Stačil jeden pohľad na zverejnené pravidlá, ktoré museli pri obsluhovaní v interiéri dodržiavať, a bolo im jasné, že sa k bežnému fungovaniu ani nepriblížia. Kľúčovým problémom je pravidlo 15 štvorcových metrov na jedného návštevníka.

Ak chce dnes reštaurácia ponúknuť zákazníkom stoly pre dve osoby, musí si pre ne vyhradiť priestor vo veľkosti päť krát šesť metrov.

Ak by prevádzku navštívila napríklad rodina s troma deťmi, ako to hlavný hygienik Ján Mikas zamýšľal, niektoré menšie reštaurácie či bistrá by im museli vyhradiť celý priestor. „Tento limit prak...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 19:45