Pestovatelia pozorne sledujú vývoj počasia. Potrebujú teplú a suchú jeseň, aby bola úroda čo najkvalitnejšia.TASR
StoryEditorLacné bobule kvária vinárov. Napriek úžasnému ročníku
Slovenskí pestovatelia hrozna sa tešia z tohtoročnej úrody, ale upozorňujú na nekalé praktiky pri predaji vína.
Niektorí hrozno oberajú ručne, iní zase používajú najmodernejšie stroje. Všetci však v napätí dúfajú v rovnakú vec. V zdravé strapce a správnu cukornatosť hrozna, ktorú dopĺňajú vyvážené kyselinky. Táto sezóna im to podľa všetkého dopraje.
„Očakávame vynikajúci ročník. Náš hlavný vinár hovorí, že by mohol byť taký dobrý ako v roku 2000,“ uviedol pre HN Adrian Gabura, spoluzakladateľ malého vinárstva Organic Wine v juhoslovenskom Strekove. Jeho slová potvrdzuje aj výkonný riaditeľ miestneho giganta Movino Milan Koči. Aj u hráča z Veľkého Krtíša je totiž zdravotný stav hrozna vynikajúci a prognóza pozitívna....
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-12-10 14:32:32 - Feat.: - Title: Eurokomisia predkladá nové opatrenia na posilnenie pozície poľnohospodárov v EÚ
02 - Modified: 2024-12-13 15:23:21 - Feat.: - Title: Výkyvy teplôt, posunutá vegetácia či priveľa zrážok. Aký rok mali slovenskí poľnohospodári? (analýza)
03 - Modified: 2024-11-18 18:00:00 - Feat.: - Title: Farmári finišujú práce na poli, teraz ich čaká speňaženie úrody. Situáciu im však komplikuje zvierací faktor
04 - Modified: 2024-10-16 14:41:02 - Feat.: - Title: Vláda podľa Demokratov dá potravinárom najmenej peňazí, agrominister tvrdí opak
05 - Modified: 2024-10-14 17:53:22 - Feat.: - Title: Kým Slováci sa tešia z lacnejšieho cukru, biznis čelí paradoxnému javu. Repa hnije, aj keď vyzerá zdravo