Reštaurácie už od štvrtka nemôžu podávať jedlo a nápoje v interiéri.TASR
StoryEditorV tvrdosti opatrení sme na špičke. Udusia aj hotely
Vláda sa na druhú vlnu nepripravila, tvrdia majitelia hotelov a reštaurácií. Stále netušia, ako preklenú opätovné obdobie prísnych opatrení.
Pre hotely a gastroprevádzky nejde o dve vlny. Je to cunami. Aj po uvoľnení opatrení a otvorení podnikov prišla veľká časť z nich o značnú časť tržieb, rozdávali výpovede alebo zrušili svoje pobočky. „Zatvorili sme časť prevádzok a budeme opäť prepúšťať,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu. Vyhliadky na ďalšie mesiace nie sú o nič pozitívnejšie.
Slovensko totiž opäť prijalo prísne opatrenia a vláda stále nedeklarovala, ako odvetviu plánuje pomôcť. Nádej neprinieslo ani pondelňajšie vyjadrenie ministra práce Milana Krajniaka.
Vyhlásil, že príspevok v maximálnej výške budú môcť čerpať aj gastroprevádzky, ktoré budú zabezpe...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-12 08:55:44 - Feat.: - Title: Turizmu chýbalo k rekordu už len málo. Návštevnosť hotelov zažila historicky druhý najúspešnejší október
02 - Modified: 2025-12-11 15:11:33 - Feat.: - Title: Podpora cestovného ruchu vzrástla na rekordných 40 miliónov eur, Huliak hovorí o historickom náraste
03 - Modified: 2025-12-09 10:38:27 - Feat.: - Title: Čo spustilo Čiernu smrť v Európe? Nový výskum ukazuje na udalosť, ktorá sa stala roky predtým
04 - Modified: 2025-12-04 12:26:32 - Feat.: - Title: REPORTÉR NA CESTÁCH: Zažite nepoznané Rakúsko. Vorarlbersko láka na operu pod hviezdami i habsburské dedičstvo
05 - Modified: 2025-11-28 23:00:00 - Feat.: - Title: Epidemiológ: Naposledy vírus mutoval tak, aby nakazil čo najviac ľudí, ale neusmrtil veľa svojich hostiteľov