Gastronómia patrí medzi odvetvia, ktoré pandémia zasiahla najviac. Aj preto živnostníci navrhujú stravovacie poukazy, ktoré by stimulovali dopyt.TASR
StoryEditor

Otvorený list Matovičovi od gastropodnikateľov: Sme až v likvidačnej situácii

26.10.2020, 11:27
Autor:
TASRTASR
Otvorený list premiérovi Matovičovi podpísali viaceré združenia a asociácie.

Gastropodnikatelia posielajú predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi (OĽANO) otvorený list, v ktorom mu vysvetľujú, v akej zložitej a až likvidačnej situácii sú.

Poukazujú na fakt, že dvom tretinám z nich hrozí zatvorenie bez pomoci štátu.

Žiadajú taktiež premiéra o (online) stretnutie a o okamžité hľadanie cielenej pomoci pre gastro sektor, v spolupráci s príslušnými ministerstvami.

Za spoločným otvoreným listom premiérovi stoji deväť iniciatív a asociácií, združení v gastro sektore a ich dodávateľov.

"Dve tretiny gastro prevádzok ohlasujú zatváranie, ak budú počas jesene, zimy a jari odkázané len na využívanie svojich letných terás a predaj balených jedál," píšu podnikatelia v gastro sektore premiérovi okrem iného v otvorenom liste.

"Gastro sektor potrebuje rýchlu, hmatateľnú a najmä plošnú pomoc štátu. Bez takejto pomoci je jediným riešením ukončenie podnikania, čím utrpí nielen podnikateľské prostredie, ale aj štátna pokladnica, či už pre nižšie príjmy z podnikateľskej činnosti, alebo vyšším výdavkom na dávky na podporu v nezamestnanosti," uvádzajú. 

Signatármi otvoreného listu sú Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska, Asociácia malých a stredných podnikov a živnostníkov, Asociácia malých nezávislých pivovarov Slovenska, Asociácia výrobcov nealkoholických nápojov a minerálnych vôd.

Tiež Iniciatíva Zachráňme gastro!, Pomoc pre gastro, Potravinárska komora Slovenska, Slovenské združenie výrobcov piva a sladu a Slovenský zväz kuchárov a cukrárov.

01 - Modified: 2022-04-13 06:57:52 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj je na pokraji bankrotu. Predchádzalo mu zníženie daní o polovicu 02 - Modified: 2022-04-03 16:08:17 - Feat.: - Title: Slovákov nezastavila ani koronakríza. Zdrojom zárobku už nie je len nákup nehnuteľností 03 - Modified: 2022-02-11 08:04:56 - Feat.: - Title: Výkony stavebníctva výrazne zaostávajú za číslami spred pandémie. Produkcia minulý rok opäť klesla 04 - Modified: 2022-02-10 11:59:39 - Feat.: - Title: Koronakríza silnejšie pritlačila slovenskú ekonomiku. Na jej porazenie si počkáme dlhšie 05 - Modified: 2022-02-09 10:13:12 - Feat.: - Title: Vláda odklepla takmer 2,5 milióna eur pre mestá a obce, štát im preplatí pandemické výdavky
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 05:19