Spoločnosti Bolt, Wolt či Bistro.sk čelia hnevu niektorých reštaurácií. Dôvodom je výška provízie, ktorú si od nich pýtajú za poskytovanie služieb.
„Momentálne som pripravený vypnúť všetky platformy, s ktorými spolupracujeme,“ povedal pod zárukou zachovania anonymity šéf známeho slovenského gastropodniku. Reagoval tak na snahu redakcie HN zistiť, či kooperácia s donáškovými firmami pomáha segmentu aspoň sčasti preklenúť náročné obdobie.
Lenže kým Bolt, Wolt aj Bistro.sk hovoria o pomoci partnerom a minimalizovaní dosahu reštrikcií na ich biznis, samotné stravovacie zariadenia siahajú na dno svojich úspor. Dôvodom je výška provízie, ktorú si od nich rozvozové spoločnosti pýtajú za svoje služby. „Každá prevádzka by na tom dnes bola lepšie, ak by úplne zatvorila,“ myslí si spomínaný podnikateľ.
Náklady majú obe strany
Mnohé firmy však aktuálne nemajú na výber. Časť z nich nemá zabezpečený vlastný rozvoz, ďalšia si ho nemôže v tejto situácii dovoliť rozbiehať. Ak si však chcú udržať klientov, mus...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie?
02 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
03 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne
04 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku
05 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?