StoryEditorObrat po covide: Slovenskom majú už onedlho tiecť potoky piva
Pivo ako súčasť slovenskej každodennosti zažilo minulý rok pád. Nedarilo sa ani iným nápojom, čo sa má zmeniť s otváraním terás a interiérov podnikov.
Víno zreje vekom, ale o pive sa to povedať nedá. Najviac to pocítili výrobcovia zlatistého moku počas prvej vlny pandémie, keď nepredané hektolitre museli vyliať do odpadu. Obmedzenia a opatrenia v sektore HoReCa im tak ukrojili poriadne percentá z tržieb. Situácia sa však postupne mení, bary a reštaurácie otvárajú a pivovarníci sa môžu naplno vrátiť na scénu už toto leto.
Pivárne kalkulovali naplno
Uvoľňovaniu sa museli v pivovaroch okamžite prispôsobiť a začať vyrábať flexibilne podľa požiadaviek trhu. „Po zatvorení gastrosektora sme plynule prešli takmer naplno do stáčania našich pív do sklenených fliaš a plechoviek. Rovnako je s postupným uvoľňovaním náš prechod do obalov okamžitej spotreby plynulý,“ tvrdí Martin Grygařík, obchodný riaditeľ Plzeňského Prazdroja Slovensko.
...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste
02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
05 - Modified: 2024-04-01 17:25:00 - Feat.: - Title: Prekonanie počtu turistov spred pandémie sa v tomto roku ešte neočakáva