StoryEditor

Obrat po covide: Slovenskom majú už onedlho tiecť potoky piva

03.06.2021, 00:00
Pivo ako súčasť slovenskej každodennosti zažilo minulý rok pád. Nedarilo sa ani iným nápojom, čo sa má zmeniť s otváraním terás a interiérov podnikov.

Víno zreje vekom, ale o pive sa to povedať nedá. Najviac to pocítili výrobcovia zlatistého moku počas prvej vlny pandémie, keď nepredané hektolitre museli vyliať do odpadu. Obmedzenia a opatrenia v sektore HoReCa im tak ukrojili poriadne percentá z tržieb. Situácia sa však postupne mení, bary a reštaurácie otvárajú a pivovarníci sa môžu naplno vrátiť na scénu už toto leto.

Pivárne kalkulovali naplno
Uvoľňovaniu sa museli v pivovaroch okamžite prispôsobiť a začať vyrábať flexibilne podľa požiadaviek trhu. „Po zatvorení gastrosektora sme plynule prešli takmer naplno do stáčania našich pív do sklenených fliaš a plechoviek. ​Rovnako je s postupným uvoľňovaním náš prechod do obalov okamžitej spotreby plynulý,“ tvrdí Martin Grygařík, obchodný riaditeľ Plzeňského Prazdroja Slovensko.

​...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-12-07 12:44:09 - Feat.: - Title: Mozgy tínedžerov počas pandémie zostarli o niekoľko rokov. Vyzerajú rovnako ako u tých, ktorí zažili násilie 02 - Modified: 2022-12-07 09:04:43 - Feat.: - Title: Covid na Slovensku: Z PCR testov zistili 147 nových prípadov. Pribudli dve úmrtia 03 - Modified: 2022-12-06 17:18:26 - Feat.: - Title: Poslanci rozhodli. Sadzba DPH sa zníži nielen na vleky, ale aj na gastrosektor 04 - Modified: 2022-12-06 12:59:00 - Feat.: - Title: Viskupič chce znížiť DPH pre gastro na rok. Matovič pohrozil stiahnutím zákona 05 - Modified: 2022-12-07 08:19:48 - Feat.: - Title: Prelom v daniach. DPH klesne na 10 percent pre reštaurácie aj vleky (+ prehľad výnimiek)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. december 2022 16:39