StoryEditor

Obrat po covide: Slovenskom majú už onedlho tiecť potoky piva

03.06.2021, 00:00
Pivo ako súčasť slovenskej každodennosti zažilo minulý rok pád. Nedarilo sa ani iným nápojom, čo sa má zmeniť s otváraním terás a interiérov podnikov.

Víno zreje vekom, ale o pive sa to povedať nedá. Najviac to pocítili výrobcovia zlatistého moku počas prvej vlny pandémie, keď nepredané hektolitre museli vyliať do odpadu. Obmedzenia a opatrenia v sektore HoReCa im tak ukrojili poriadne percentá z tržieb. Situácia sa však postupne mení, bary a reštaurácie otvárajú a pivovarníci sa môžu naplno vrátiť na scénu už toto leto.

Pivárne kalkulovali naplno
Uvoľňovaniu sa museli v pivovaroch okamžite prispôsobiť a začať vyrábať flexibilne podľa požiadaviek trhu. „Po zatvorení gastrosektora sme plynule prešli takmer naplno do stáčania našich pív do sklenených fliaš a plechoviek. ​Rovnako je s postupným uvoľňovaním náš prechod do obalov okamžitej spotreby plynulý,“ tvrdí Martin Grygařík, obchodný riaditeľ Plzeňského Prazdroja Slovensko.

​...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie? 02 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy 03 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne 04 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku 05 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. november 2024 00:26