StoryEditor

Potravinových škandálov na Slovensku pribúda, sú za tým dozvuky pandémie

21.06.2021, 19:30
Počet kontrol sa počas minulého roka znížil a výrazne nestúpa ani v týchto mesiacoch. Susedné Česko pritom ide opačným smerom.

Na jar to bol jedovatý špenát, ktorý bol jediným škandálom slovenskej potraviny za uplynulých desať rokov. Len pred vyše týždňom ho nasledovalo 120 ton hydinového mäsa, ktoré bolo označené ako slovenské, aj keď v skutočnosti nebol jeho pôvod známy.

Podobné prípady pritom ďalej pribúdajú, keď za uplynulé týždne Štátna veterinárna a potravinová správa informovala aj o salmonele v poľskom mletom mäse či o plesnivých krovkách. Čo však nepribúda, sú kontroly potravín, ktoré môžu odhaliť ďalšie nedostatky.

Po veľmi slabom vlaňajšku a prvých troch mesiacoch tohto roka, aj v apríli d...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-06-03 11:55:45 - Feat.: - Title: V potravinárstve počet zamestnancov klesol, cukrivinky však vyrába viac ľudí 02 - Modified: 2023-06-03 11:02:41 - Feat.: - Title: Ceny potravín vo Francúzsku sú vysoké, aj gurmáni siahajú po lacnejšom tovare 03 - Modified: 2023-06-02 10:41:12 - Feat.: - Title: Svetové ceny potravín klesli v máji najnižšie za dva roky 04 - Modified: 2023-05-23 17:42:00 - Feat.: - Title: Čaputová podpísala zákon o prevoze skaziteľných potravín 05 - Modified: 2023-05-22 14:23:40 - Feat.: - Title: Kontrolóri klepli Lidlu po prstoch: na východe Slovenska našli neporiadok či hnilé pomaranče
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. jún 2023 14:05