Chvíľkovú eufóriu opäť vystriedalo zúfalstvo. HORECA segmentu chýba pred kľúčovou sezónou veľký počet zamestnancov.
„Pandémia rozbila pracovný trh v cestovnom ruchu. Ľudia sa rozhodli pre zamestnanie v stabilnejšom sektore. Veľmi radi by sme im dali čo najlepšie podmienky, to však v súčasnej situácii, keď odborníci hovoria o tretej vlne, nie je možné. Štát nám navyše nie je schopný pomôcť,“ povedal pre HN Marián Galajda, hovorca lídra v prevádzkovaní horských stredísk a zábavných parkov v strednej a vo východnej Európe Tatry mountain resorts.
Zdá sa, že problémom letnej sezóny nebude ani tak nedostatok turistov, ako to, že ich nebude mať kto obslúžiť.
Takmer 70 percent z bývalých čašníkov, kuchárov...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-05-19 15:20:30 - Feat.: 0 - Title: Top nealko napriek prepadu zostalo lídrom aj počas pandémie
02 - Modified: 2021-06-13 11:24:57 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Vojto Artz pre HN: Aby gastro prežilo, potrebuje od štátu cielenú pomoc
03 - Modified: 2021-06-18 10:53:33 - Feat.: 0 - Title: Reštaurácie a hotely majú problém. Pred letnou sezónou im chýba 40-tisíc zamestnancov
01 - Modified: 2024-11-28 12:42:01 - Feat.: - Title: Na prácu v gastre už nebude potrebné osvedčenie o spôsobilosti
02 - Modified: 2024-09-18 14:57:00 - Feat.: - Title: Vybojovali sme päťpercentnú daň pre gastrosektor, hovorí Danko
03 - Modified: 2024-09-18 12:11:22 - Feat.: - Title: Prešiel len deň a konsolidačný balíček už je iný. Kamenický ohlásil zmeny niektorých opatrení
04 - Modified: 2024-08-02 14:12:09 - Feat.: - Title: Práca v gastre by mala byť ľahšia. Čo na nové pravidlá hovoria hygienici
05 - Modified: 2023-03-25 18:33:10 - Feat.: - Title: Nechce sa vám doma variť? Priplatíte si. Donáška zažíva efekt snehovej gule