StoryEditor

Vymenil som stavebníctvo za pizzu

31.01.2016, 23:00
Jozef Šétaffy začínal po revolúcii podnikať s plastovými oknami, dnes šéfuje sieti pizzerií značky Pizza Mizza.

Raketovo sa mu rozbehol už prvý biznis v stavebníctve. Potom však prišla kríza, ktorá tomuto sektoru nepriala a Jozef Šétaffy musel urobiť najťažšie rozhodnutie. Vzdať sa práce, ktorá ho bavila a vydať sa na cestu do neznáma nazvanú gastronómia. „Prišiel som na to, že pizzeria zarába viac ako stavebníctvo,“ konštatuje Jozef Šétaffy. Risk sa teda oplatil a dnes má pod palcom sieť pizzerií Pizza Mizza.

Začiatky s oknami

Spoločenské pomery dovolili Jozefovi Šétaffymu podnikať až v čase, keď mal 40 rokov. O vlastnej firme však sníval dávno pred novembrovou revolúciou, ktorá znamenala pád komunizmu. A preto hneď ako sa naskytla príležitosť, vyštudovaný ekonóm s praxou v stavebníctve dlho neváhal. „V roku 1990 som si vybavil živnosť a začal som ponúkať stavebný dozor,“ vracia sa v spomienka...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2008-01-25 05:21:00 - Feat.: 0 - Title: Tibor Mikuš ohlásil svoj odchod z ĽS-HZDS
01 - Modified: 2022-08-14 14:00:00 - Feat.: - Title: Cestoviny sa jedli už pred 7-tisíc rokmi. Taliani si ich bránia, no zrejme pochádzajú z druhej strany Zeme 02 - Modified: 2022-07-14 10:29:42 - Feat.: - Title: Svet pre Francúzov už nebude taký, ako predtým. Gastronómia zažíva kvôli Putinovi pohromu 03 - Modified: 2022-07-14 13:00:00 - Feat.: - Title: Ruský Mekáč lieta v problémoch. Najprv predávali plesnivé burge, teraz ľuďom zakázali fotiť jedlo 04 - Modified: 2022-02-22 17:03:39 - Feat.: - Title: Príbehy známych jedál: Kebab je z fast foodu zrejme najzdravší, jedli ho aj v Osmanskej ríši 05 - Modified: 2022-01-11 14:46:39 - Feat.: - Title: Nielen luxus a mrakodrapy. Dubaj vám otvorí nové obzory v umení, gastronómiu si vychutnáte aj na púšti
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. december 2022 17:51