Predseda Slovenského konzervárenského zväzu a spolumajiteľ Novofruct SK Pavol Uhrin hovorí, že konzervy majú skvelú budúcnosť.
Kedysi sme na dovolenky nosili plné batohy konzerv, dnes sa zdá, že si ich do Tatier alebo k moru vezme málokto. Prečo sa zmenil vzťah Slovákov ku konzervám?
Kvalitné konzervy boli v minulom režime pre každého dostupnejšie ako kvalitné reštauračné služby. Preto boli povinnou výbavou turistu a vzhľadom na nízku cenu tiež častou súčasťou dovolenkového, ale aj každodenného jedálneho lístka mnohých rodín. Je pravda, že dnes sa už na dovolenky „all inclusive“ konzervy nenosia. Ale konzervou je aj džem, lečo, kečup, rajčinový pretlak, ovocné kompóty, sterilizované uhorky, kvasená kapusta, mrazený hrášok... A o tieto veci je záujem.
Počet výrobcov konzerv, kt...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2006-06-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Naša škola pripravuje len zamestnanca
01 - Modified: 2022-05-09 20:00:00 - Feat.: - Title: Remeslo má zlaté dno. 500 eur pre budúcich murárov prebudilo mladých ľudí
02 - Modified: 2022-04-28 05:27:12 - Feat.: - Title: Cenový uragán roztočili energie. Priemysel drasticky zdražuje
03 - Modified: 2022-04-26 13:58:10 - Feat.: - Title: Absurdné riešenie čipovej krízy. Firmy údajne dolujú polovodiče z práčok
04 - Modified: 2022-04-26 07:14:14 - Feat.: - Title: Šéf Chemosvitu pre HN: Slovenskému biznisu na Ukrajine sa darí. Potrebuje však pomoc od špeciálnej banky
05 - Modified: 2022-04-01 14:24:01 - Feat.: - Title: Šéf Dusla pre HN: Máme indície, že farmári si nebudú môcť hnojivá dovoliť. Za nižšie ceny však nedokážeme vyrábať