StoryEditor

Pulty zaplavuje zhnité ovocie. Zákazníci si za to môžu sami

16.07.2021, 00:00
Tolerancia spotrebiteľov aj Európskej únie voči chemickým postrekom sa stále znižuje. Má to však neblahý vplyv na niektoré potraviny.

Martinčanka Zuzana Jedináková si popri práci privyrába pečením sladkých dobrôt. Keďže ide zároveň o jej hobby, každá torta či zákusok sú niečím jedinečné. Jej výrobky sú medzi miestnymi známe napríklad aj tým, že na ich zdobenie používa čerstvé ovocie.

Práve táto zásada sa jej však v posledných týždňoch príliš nevypláca. „Zohnať jahody, maliny či čerešne v stave, aby polovica z nich nebola nahnitá, je umenie,“ približuje Jedináková. Dodáva, že ovocie je napriek zlej kvalite pridrahé, a preto neraz prerobí.

Podobné skúsenosti má aktuálne mnoho ďalších cukrárok, ale aj bežných zákazníkov, ktorí si chcú zdravé plody kúpiť len pre vlastnú spotrebu. Sťažnosti sa pritom prekvapivo netýkajú iba zahraničného tovaru, ale aj...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-08-01 07:16:36 - Feat.: - Title: Nemecké maloobchodné tržby v júni medziročne reálne klesli 02 - Modified: 2022-07-29 14:00:00 - Feat.: - Title: Eko Inak Podcast: Všetko, čo chceš a potrebuješ vedieť o plytvaní potravinami 03 - Modified: 2022-07-28 11:53:45 - Feat.: - Title: Únia sa zbrojí proti chrípkovej epidémii. Zakúpila 85 miliónov dávok vakcíny Adjupanrix 04 - Modified: 2022-07-28 16:00:00 - Feat.: - Title: Ako správne vybrať melón či paradajky prečo je chyba kupovať ovocie a zeleninu poobede? 05 - Modified: 2022-07-29 10:00:00 - Feat.: - Title: Poklad zvaný graviola: Toto ovocie vylieči rakovinu, no prínosov pre zdravie má omnoho viac
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. august 2022 09:39