Tolerancia spotrebiteľov aj Európskej únie voči chemickým postrekom sa stále znižuje. Má to však neblahý vplyv na niektoré potraviny.
Martinčanka Zuzana Jedináková si popri práci privyrába pečením sladkých dobrôt. Keďže ide zároveň o jej hobby, každá torta či zákusok sú niečím jedinečné. Jej výrobky sú medzi miestnymi známe napríklad aj tým, že na ich zdobenie používa čerstvé ovocie.
Práve táto zásada sa jej však v posledných týždňoch príliš nevypláca. „Zohnať jahody, maliny či čerešne v stave, aby polovica z nich nebola nahnitá, je umenie,“ približuje Jedináková. Dodáva, že ovocie je napriek zlej kvalite pridrahé, a preto neraz prerobí.
Podobné skúsenosti má aktuálne mnoho ďalších cukrárok, ale aj bežných zákazníkov, ktorí si chcú zdravé plody kúpiť len pre vlastnú spotrebu. Sťažnosti sa pritom prekvapivo netýkajú iba zahraničného tovaru, ale aj ovocia zo slovenských sad...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-31 11:58:12 - Feat.: - Title: Emisie skleníkových plynov v EÚ v roku 2023 klesli, zaostávajú však za cieľmi
02 - Modified: 2024-10-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Pri vajciach sme momentálne odkázaní na zahraničie. Nákaza pred Vianocami ešte poženie ceny nahor
03 - Modified: 2024-10-30 15:52:36 - Feat.: - Title: Von der Leyenová: Rozšírenie EÚ zostáva prioritou, Ukrajina je na dobrej ceste
04 - Modified: 2024-10-30 15:36:13 - Feat.: - Title: Gruzínsko musí zmeniť kurz, až potom môžu začať rozhovory o členstve v EÚ, odkazuje Európska komisia
05 - Modified: 2024-10-30 14:45:30 - Feat.: - Title: Gruzínsko v zovretí mocností: Smer Moskva či Západ? Bieloruský scenár sa nerysuje