StoryEditor

Prebaľovači mäsa nazlostili hydinárov. Tí ponúkajú riešenie

19.07.2021, 00:00
Podvody s pôvodom tovaru sa podľa veterinárov dejú na dennej báze. Kontrolóri však nestíhajú kontrolovať všetok tovar, ktorý sa na Slovensku predáva.

Štatistiky ťažko oklameme. Od začiatku tohto roka bolo 12 prípadov salmonelózy v kuracích výrobkoch, ktoré boli určené nášmu trhu. Ukazuje to Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá, do ktorého štáty EÚ posielajú upozornenia ohľadne nebezpečných potravín.

Jedenásť vzoriek pochádzalo zo zahraničia, presnejšie z Poľska. Jedna bola tuzemského pôvodu. Preto niet divu, že sa spotrebiteľ bojí a uprednostňuje slovenské produkty.

Existuje však jedno veľké „ale“. Prebaľovanie. Prednedávnom HN napríklad odhalili škandál so 120-timi tonami kuracieho mäsa, ktoré sa v reťazci Lidl falošne predávalo ako tunajšie, no nebolo.

A podľa Únie hydinárov Slovenska, ktorá v pi...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-10-10 12:27:06 - Feat.: - Title: Ako spoznať kvalitné a čerstvé kuracie mäso? Tipy a rady pre zdravý nákup 02 - Modified: 2024-09-23 09:18:38 - Feat.: - Title: Hydinári, ktorí prevzali biznis od Penty, teraz vo veľkom expandujú 03 - Modified: 2024-07-28 11:55:37 - Feat.: - Title: Horúčavy trápia aj hydinu, znášky vajec a prírastky sú nižšie 04 - Modified: 2024-05-17 13:40:47 - Feat.: - Title: Štátu došla trpezlivosť. Biznis podtatranského podnikateľa s hydinou mieri do konkurzu 05 - Modified: 2024-02-05 16:42:21 - Feat.: - Title: Na juhu likvidujú sliepky po desaťtisícoch. Ohniská potvrdili v ďalších dvoch lokalitách
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. november 2024 11:39