StoryEditor

Puma oživuje značku. Superzmluvou s Arsenalom

28.01.2014, 23:06

Vládnu v najprestížnejšej futbalovej lige sveta a v Lige majstrov postúpili do osemfinále. Aj preto majú futbalisti Arsenalu nového sponzora. Výrobca športového oblečenia Puma sa rozhodol staviť práve na súčasného lídra anglickej Premier League a s klubom amerického miliardára Stanleyho Kroenkeho uzavrel superzmluvu s platnosťou od 1. júla.

Pre obidve strany ide o najlukratívnejší obchodný kontrakt v histórii. Podľa Wall Street Journal by mal Arsenal, ktorého tím doteraz obliekal odevný gigant Nike, od Pumy zinkasovať za päť rokov 250 miliónov dolárov (ročne 50 miliónov dolárov). „Neprekvapuje ma, že keď Puma chce trochu oživiť svoju značku na tomto trhu, vyberie si tím, akým je Arsenal. Londýnčania sa po dlhých rokoch bez trofeje opäť šplhajú na vrchol, čo v tejto sezóne zatiaľ svojimi výsledkami dokazujú,“ tvrdí pre HN futbalový agent a expert na Premier League Július Bielik.

Splnili strategický cieľ

Hráči Arsenalu, ktorí už takmer deväť rokov čakajú na zisk niektorej z trofejí, tak budú nosiť dresy, ale aj tréningové oblečenie či súpravy od tejto značky. Puma zároveň získala práva na vývoj ďalšieho značkového vybavenia pre „kanonierov“. Výrobca športového oblečenia tak splnil svoj cieľ, ktorý si dal v súvislosti s týmto anglickým veľkoklubom. „Arsenal bol pre našu spoločnosť strategickým cieľom a veríme, že aj vďaka nemu získame dôveryhodnosť ako globálna športová značka,“ povedal pre britské médiá výkonný riaditeľ spoločnosti Puma Björn Gulden.

Vedenie Arsenalu si od tohto kontraktu sľubuje, že značka Arsenal dokáže preraziť aj na finančne lukratívnych trhoch v Ázii a v Amerike. Práve tam totiž Arsenal zaostáva oproti najväčším rivalom v Anglicku Manchestrom United, Manchestrom City či londýnskou Chelsea.

Už vedia, ako peniaze využijú

Vedenie klubu chce tieto peniaze od Pumy využiť na posilnenie kádra.

„Financie od tejto spoločnosti nám začnú prúdiť od leta tohto roka a chceme ich investovať do tímu,“ skonštatoval pre CNN generálny riaditeľ Arsenalu Ivan Gazidis.

Priebežnému lídrovi anglickej Premier League by vďaka tomuto sponzorovi mohla výrazne narásť aj hodnota klubu. Arsenal je podľa najnovšej štúdie spoločnosti Deloitte Football Money League ôsmym najhodnotnejším klubom sveta. Jeho príjmy dosiahli za minulú sezónu 284 miliónov eur. V tom ešte nie sú zarátané spomínané tržby od výrobcu športového oblečenia. Klub trénera Arsene Wengera skončil v tejto štúdii až za spomínanými tromi rivalmi v najvyššej anglickej súťaži.

01 - Modified: 2005-12-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bulharsko zavŕšilo odsun svojich vojakov z Iraku
01 - Modified: 2023-09-19 11:22:03 - Feat.: - Title: Krvácajúca ekonomika? Ruské tímy minuli na prestupy 98 miliónov eur. Sú to dve rozličné veci, tvrdí expert 02 - Modified: 2023-07-02 06:39:49 - Feat.: - Title: Niké sa spája so slovenskou futbalovou ligou 03 - Modified: 2022-10-09 18:04:53 - Feat.: - Title: Slovan po cennom triumfe v Bazileji utŕžil debakel. Trenčím mu v lige nastrieľal štyri góly 04 - Modified: 2021-05-02 18:25:40 - Feat.: - Title: Slovan v Trnave hanebne prehral. Na zisk titulu si tak musí ešte počkať 05 - Modified: 2020-06-20 20:08:44 - Feat.: - Title: Slovan je opäť majstrom. Získal rekordný desiaty titul v ére samostatnosti
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 02:41