Pochutiť si na šťavnatých plodoch je bez usilovnej práce včiel či čmeliakov len utópia. Tých je vo svete, žiaľ, čoraz menej, preto veľa pestovateľov musí každoročne riešiť otázku, kto sa postará o neopelené kvety.
Jednou z možností je dohodnúť sa priamo so včelárom, aby s úľom prišiel na pole či do sadu. Druhým variantom je zobrať zodpovednosť do svojich rúk a vytvoriť si vlastný včelí úľ či zakúpiť si čmeliaky neštandardne v „krabici“.
Túto možnosť zvolili aj v technologických skleníkoch spoločnosti Ovozela, kde ich na farme usilovne opeľuje až okolo 15-tisíc. Ich výhodou je, že dokážu bezproblémovo pracovať aj v uzavretých priestoroch a nie sú také útočné, ako je to naprík...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.