Spoločnosť RyanairTASR/AP
StoryEditor

Ryanair spúšťa novinku, ktorou chce zaútočiť na cestovky. Bude ponúkať kompletný zájazd

04.12.2016, 13:55
Autor:
(js)(js)
Najväčší európsky nízkonákladový hráč v Európe Ryanair oznámil spustenie služby Ryanair Holidays, ktorá priblíži jeho služby cestovným kanceláriám.

Cestovné kancelárie už o veľkú časť klientov s nástupom nízkonákladových dopravcov v Európe prišli, teraz sa lacné aerolinky snažia o ďalšiu ranu do ich biznisu.

Najväčší európsky nízkonákladový hráč v Európe Ryanair oznámil spustenie služby Ryanair Holidays, ktorá priblíži jeho služby cestovným kanceláriám.

Konkurencia pre cestovky

Novinku začne testovať na britskom a nemeckom trhu, mieri s ňou predovšetkým na klientov, ktorí idú k moru a nechcú alebo nevedia si zariadiť to, čo im ponúkajú cestovky.

"Zmenili sme cestovanie lietadlom po Európe a teraz zmeníme aj trh so zájazdami," povedal šéf marketingu Rynairu Kenny Jacobs.

Ryanair chce konkurovať cestovkám, rovnako ako pri letenkách, hlavne cenou. Jacobs uviedol, že ľudia platia za zájazdy zbytočne veľa a sľubuje najmenej o desatinu nižšie ceny, než majú cestovky.

Zostaviť si vlastný zájazd podľa seba dnes veľmi často vyjde lacnejšie, než kúpia v cestovnej kancelárii, záleží ale aj na tom, kedy si ho ľudia kupujú. Cestovky môžu mať výhodu, že nakupujú lacnejšie najmä ubytovaciu kapacitu.

Aerolinky dávno ponúkajú ľuďom k letenke dokúpiť napríklad ubytovanie alebo požičanie auta.

Tým ale stále mieria hlavne na ľudí, ktorí sa zaobídu bez služieb cestovky. Teraz najnovšie budú tieto služby ponúkať ako balíček. To znamená, že ľudia budú mať garanciu, že ak si napríklad rezervujú ubytovanie v hoteli, ktorý medzitým skrachuje, Ryanair sa o nich postará.

Okrem toho klientov bude Ryanair voziť do hotelov z letiska. Oproti cestovkám bude ale chýbať služba delegáta či animačné programy. O tie ale veľká časť ľudí na dovolenkách nestojí.

Zájazdy budú poistené proti úpadku, ako to vyžaduje britské právo. Po Írsku, Veľkej Británii a Nemecku majú budúci rok prísť ďalšie krajiny, kde firma svoju novú službu spustí.

Prídu letenky zadarmo?

Ryanair so službou prichádza niekoľko rokov po easyJet, na rozdiel od svojho rivala bude mať ale komplexnejšie služby. Ryanair sa spojil so španielskou cestovkou Logitravel a poskytovateľom ubytovania World2Meet.

Vstup Ryanairu do dovoleniek je ďalším krokom, ktorým sa chce premeniť z aerolinky do poskytovateľa širšieho biznisu. K zájazdom majú pribudnúť ďalšie cestovné služby. Šéf Ryanairu Michael O Leary, minulý týždeň prišiel s myšlienkou leteniek zdarma, firma by podľa neho zarábala na doplnkových službách.

Na trhu zájazdov ide pritom v čase, keď cestovky nezažívajú dobré roky. Musí bojovať s obavami časti ľudí o cestovanie kvôli bezpečnosti a tiež čím ďalej väčším odlivom klientov, ktorí si dovolenku zaisťujú radšej sami.

01 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 14:25