Minister financií Peter KažimírTASR/D. Veselský
StoryEditor

Kažimír vyhlásil, že po voľbách chce skončiť ako minister financií. Kto by ho mohol nahradiť?

16.01.2017, 23:00
Autor:
slmslmlmlm
Peter Kažimír povedal, že po najbližších voľbách už nechce byť ministrom. Pozrite si názory politikov o tom, či má Smer náhradu na tento post.

Po najbližších voľbách už nechcel byť vo funkcii ministra. Šéf rezortu financií Peter Kažimír to pripustil minulý týždeň vo štvrtok.

Hneď vám odpoviem, že ja som určite naposledy ministrom financií, je to moje posledné volebné obdobie z pohľadu toho, že by som fungoval v tejto pozícii,“ povedal v relácii Téma dňa v televízii TA3. Ako prvý na to upozornil denník N.

"Treba sa toho najskôr dožiť"

Kažimír je v súčasnosti podpredsedom strany a v minulosti sa spomínal ako jeden z možných nástupcov Roberta Fica na poste predsedu Smeru.

Svoje štvrtkové vyjadrenia teraz komentuje, že „sa toho treba najskôr dožiť“.

Dôvod na zmenu vraj nevidí. Na decembrovom sneme strany ho v tajnom hlasovaní ho delegáti opätovne podporili na pozícii podpredsedu Smeru. „Preto nemá dôvod svoje pôsobenie v strane, alebo vo vláde meniť,“ odkázala pre HN hovorkyňa rezortu financií Alexandra Gogová.

Politológovia: Smer bude mať náhradu

Medzi politológmi pravláda názor, že Smer už má, resp. by za Kažimíra náhradu našiel.

"Nie je to problém. Niektorí z ministrov by to mohol robiť, či už minister hospodárstva, prípadne si tam viem predstaviť Petra Pellegriniho alebo štátneho tajomníka," povedal pre hnonline.sk politológ Jozef Lenč.

Pri Pellegrinim dodáva, že túto funkciu by riešil za predpokladu, že by nechcel byť premiérom. Podľa Jána Baránka má Smer veľkú základňu, vybudované štruktúry a tým pádom sa nedá predpokladať, že by nemal náhradu za Kažimíra.

Je to jedno z kľúčových ministerstiev, ktoré chce vždy tá najsilnejšia strana obsadiť. Bol by som prekvapený, keby Smer nemal náhradu," povedal pre hnonline.sk Baránek.

Otázne skôr podľa neho je, prečo Kažimír uvažuje nad koncom na poste ministra. "Ide o to, či má vyššie politické ambície, alebo či má vôbec politické ambície," skonštatoval Baránek.

01 - Modified: 2024-04-15 09:00:00 - Feat.: - Title: Podnikanie formou franšízingu rastie na popularite. Čoraz častejšie aj v oblasti financii 02 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Aktuálne prostredie akciových trhov je pomerne pozitívne 04 - Modified: 2024-04-11 11:19:54 - Feat.: - Title: Myslia ľudia na Slovensku pri životnom poistení aj na riziko hospitalizácie? 05 - Modified: 2024-04-12 14:19:25 - Feat.: - Title: Zmena kurzu? Čakať tento rok lacnejší úver na byt je nereálne, Slovákom zostala ešte druhá možnosť
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 13:40