StoryEditor

Facebook chcel urobiť historický obchod. Dostal košom

14.11.2013, 10:08
Facebook ponúkol za službu, prostredníctvom ktorej si užívatelia medzi sebou posielajú fotografie, viac ako tri miliardy dolárov.

Facebook ponúkol za nákup Snapchatu viac ako 3 miliardy dolárov. Riaditeľ iba dva roky starej mobilné služby pre zdieľanie fotografií ale verí, že hodnota jeho podniku ďalej porastie.

Rýchle rastúca americká internetová služba Snapchat, prostredníctvom ktorej si užívatelia medzi sebou posielajú fotografie, v nedávnej dobe odmietla ponuku Facebooku na prevzatie vo výške minimálne 3 miliárd dolárov.

Na svojich stránkach o tom informuje na základe zdrojov zoznámených s vyjednávaním denník The Wall Street Journal (WSJ).



Snapchat

Služba pre rýchle zdieľanie fotografií cez mobilné telefóny. Jej princíp je jednoduchý. Každý sa chce podeliť o svoje fotografie s priateľmi, tie ale po nahraní na internet tam zostanú navždy. Teda ak ich používateľ sám nezmaže, na čo samozrejme užívatelia často zabúdajú.

Snapchat prišiel s novinkou, a tou je práve automatické zmazanie fotografií po dobe nastavenej samotným užívateľom. Jednoduchý princíp, ktorý si obľúbili stovky miliónov ľudí.



Ponuka prišla v čase, keď sa o Snapchat začínalo zaujímať mnoho investorov a potenciálnych kupcov. Je tak tiež možné, že za týmto "únikom" informácií stojí sám Snapchat, aby ešte navýšil hodnotu spoločnosti v očiach investorov.

Šéf Snapchatu verí, že hodnota služby rýchlo porastie

Až dvadsaťtriročný spoluzakladateľ a riaditeľ Snapchatu Evan Spiegel ale zatiaľ o žiadnu investíciu nemá záujem, aspoň podľa zdrojov WSJ. S rokovaniami vraj chce počkať až minimálne na začiatok budúceho roka, pretože verí, že jeho rýchlo rastúca služba bude ďalej navšovat svoje trhové ocenenie.

Hovorca Snapchatu sa ale k týmto informáciám odmietol vyjadriť. Rovnako tak hovorca Facebooku pre americký server Mashable oznámil, že jeho "spoločnosť nekomentuje fámy a špekulácie".

Podľa WSJ Facebook už na začiatku októbra Snapchatu ponúkal cez jednu miliardu dolárov, nedávno sa mu ale ozval znova s vylepšenou ponukou presahujúcou 3 miliardy dolárov. To by pre Facebook bol historicky najväčší obchod. Tým stále je akvizícia ďalšej služby na zdieľanie fotiek Instagram, za ktorú na jar 2012 dal 1 miliardu dolárov.

Foto: Riaditeľ a spoluzakladateľ Snapchatu Even Spiegel (23 rokov)

Zdroj: Yahoo

V septembri potom Snapchat novinárom oznámil, že rast jeho služby sa od júna takmer zdvojnásobil. V júni cez ňu používatelia denne posielali v priemere 200 miliónov správ, v septembri to už bolo 350 miliónov.

Ak sa informácie WSJ potvrdia, pôjde o odmietnutie najvyššej ponuky, ktorú kedy takto mladá technologická firma dostala. Či sa stávka riaditeľa Snapchatu Even Spiegela na ďalší rast hodnoty jeho firmy potvrdí, ukáže až čas. Rozhodne k tomu ale má dobre nakročené.

ihned.cz

 

 

 

01 - Modified: 2005-09-09 16:27:00 - Feat.: 0 - Title: Gašparovič udelil zakladateľovi galérie Danubiana štátne vyznamenanie
01 - Modified: 2024-03-25 12:15:28 - Feat.: - Title: Indická veľvyslankyňa pre HN: Ste tradičným trhom najmä pre naše textilné, medicínske a obuvnícke výrobky 02 - Modified: 2024-02-28 09:54:27 - Feat.: - Title: Obrat na Slovensku. Zlepšená nálada vydržala ľuďom len pol roka, teraz sa obávajú troch zásahov na peňaženky 03 - Modified: 2024-02-05 18:49:33 - Feat.: - Title: O prácu prídu stovky zamestnancov. Majiteľ Snapchatu oznámil prepúšťanie 04 - Modified: 2023-12-29 07:00:00 - Feat.: - Title: Odhalili príjmy najväčších sociálnych sietí. Facebook či TikTok len na deťoch ročne zarábajú miliardy 05 - Modified: 2023-12-12 09:46:26 - Feat.: - Title: Prerod z montážnej dielne na „trendsettera“. Náš sused zažíva rozmach a jeho firmy sa obzerajú aj po Slovensku
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 03:51