StoryEditor

Hlavne, že prešiel

29.10.2006, 23:00

Nie je nič lepšie ako si pokojne posedieť v tichom kútiku parlamentného bufetu pri kávičke. Najmä, keď všade okolo sa náhlia panie poslankyne, páni poslanci náruživo diskutujúci o niečom dôležitom, iní s mobilmi pri uchu a tí ďalší utekajúci pred svorkou lačných novinárov.
Vetu "No poď si ku mne sadnúť, Jožko (Zuzka, Peter..), aspoň ešte predebatujeme zákon, ktorý predkladajú naši," počuť v bufete pomerne často. A tak pán poslanec (Pavol) rozpráva a rozpráva, ako týmto nápadom pomôžu ľuďom a o čo viac ich tí ľudia budú mať radi - ak je to vôbec ešte možné. Preberú aj iné veci zo súkromia, veď treba udržiavať priateľské vzťahy medzi spolustraníkmi.
"Hádam by sme už aj mali ísť späť do rokovacej sály," hovorí pán poslanec Jozef. No predtým ešte treba zhodnotiť, že tamten poslanec sa poriadne "zhovädil", keď povedal to a tá poslankyňa vyzerá úplne divne, keď si obliekla to. Predsedajúci parlamentu už v poslaneckom rozhlase volá svoje ovečky späť na svoje miesta.
Rozlúčili sa pri schodisku k rokovacej sále - pán poslanec Pavol si ešte musí "odskočiť", prečesať si vlasy a namodelovať výraz tváre pred zrkadlom. "Pavol, Pavol, čože si to v tej rozprave k daňovým zákonom narozprával," ozýva sa hneď odo dverí pán poslanec Anton. Zjavne pochádza z iného poslaneckého klubu, navyše opozičného. "Akože čo? Jja ti k tomu len poviem, hlavne že ľudia sú dôležití. A vy si budete aj tak opakovať svoje," nedá sa pán poslanec Pavol. Poprosí o prepáčenie, že sa ponáhľa a odchádza. Ozýva sa druhá výzva na vrátenie sa poslancov do rokovacej sály. Pán poslanec Pavol ešte na schodisku - už je ozaj blízko k vytúženému cieľu - stretne neodbytnú novinárku, ktorá kladie jednu otázku za druhou. Nejako sa jej zbaví a po schodoch do sály už radšej uteká, aby len stihol stlačiť tlačidlo. Otvorí dvere na sále a už len počuje gong. Na tabuli sa objaví: Za 112, Proti 3, Neprítomní 20. "Ups! Zdá sa, že som to zase nestihol! Nevadí, hlavne, že zákon prešiel."

SLÁVKA HABRMANOVÁ, redaktorka domáceho oddelenia, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

01 - Modified: 2003-04-10 10:16:15 - Feat.: 0 - Title: Ploteus -- nový portál o vzdelávaní v Európe
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 11:52